“LİMAN GENİŞLETME PROJESİ’ İPTAL EDİLMELİDİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“LİMAN GENİŞLETME PROJESİ’ İPTAL EDİLMELİDİR”


 

Mersin Limanı’nı işleten MIP şirketinin Atatürk Parkı’nda denizi doldurarak büyüme projesini TBMM’ye taşıyan Milletvekili Rıdvan Turan, “Mersin Liman Genişletme Projesi’ iptal edilmelidir” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Mersin Limanı’nın genişletilmesi projesini meclis gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması için soru önergesi veren Dr. Rıdvan Turan önergesinde “Mersin Limanı’nın işletme hakkı 36 yıl süreyle, 11.05.2007 tarihinde Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ’ye (MIP) verilmiştir.  MIP tarafından yaklaşık 14 yıldır işletilen Mersin Limanı, günümüzde limanın teknik ve fiziki koşullarının iyileştirilmesi amacıyla genişletme projesiyle gündeme gelmiştir.

 

SADECE SERMAYEYİ ZENGİNLEŞTİRECEK

‘Mersin Limanı Genişletme Projesi’ olarak isimlendirilen proje ile Mersin Atatürk Parkına paralel olan denizin içinin doldurularak limanın genişletilmesi planlanmaktadır. Ancak başta Mersin sivil toplum kuruluş temsilcileri, doğa dostu bireyler ve çevre gönüllüleri olmak üzere kamuoyunun çoğunluğu bu projenin hayata geçilmesini istemiyorlar. Mersinliler bu projenin sadece sermayeyi zenginleştireceğini ve bunun karşılığında Mersin’in ekolojik dengesinin bozulacağını savunmaktadır. 

 

“ATATÜRK PARKI ORTADAN KALKACAK”

Mersin Limanı Genişletme Projesi ile limanın yaklaşık 176 bin dönüm kadar genişletilmesi planlanmaktadır. Projenin hayata geçmesiyle birlikte Mersinlilerin gündelik hayatında nefes alabildiği bir alan olarak bilinen Atatürk Parkı ortadan kalkacaktır. Atatürk Parkı, özellikle Mersin’in Akdeniz ilçesinde yaşayan insanlar açısından denizle buluşma noktasıdır. İnsanlar aileleriyle birlikte Atatürk Parkı’ında gündelik olarak zaman geçirmektedir. Birçok seyyar satıcı Atatürk Parkı’nda çalışarak geçimini sağlamaktadır.

 

“İPTAL EDİLMELİ”

Ayrıca Kurvaziyer limanının genişletilmesi durumunda bölgedeki endemik bitkiler, deniz canlıları ve bir bütün olarak doğal yaşam alanı tahrip olacaktır. Liman genişletilmesiyle yapılacak inşaat çalışmalarıyla birlikte çevreye yayılacak asbest insan sağlığına ciddi zarar verecektir. Karşılaşılacak sorunlar dikkate alındığında Mersin’in ekonomik, kültürel, sosyal ve ekolojik dengesini tahrip edecek ‘Mersin Liman Genişletme Projesi’ iptal edilmelidir.” dedi.

 

BU SORULARYANIT BEKLİYOR

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi:

Mersinliler Liman Genişletme Projesinin uygulanmamasını istememesine rağmen Bakanlığınız tarafından projenin genişletilmesi çalışmalarının devam etmesinin gerekçeleri nelerdir?

Mersin Liman Genişletme Projesi kapsamında ne kadar bütçe ayrılmıştır? Mersin Liman Genişletme Projesi için finansal kaynak nereden ve nasıl sağlanacaktır?

Mersin Liman Genişletme Projesi kapsamında Ulaştırma Bakanlığı ile MIP arasında imzalanan anlaşmanın koşulları nelerdir?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA