MEZİTLİ DOWN KAFEYE YILIN SAĞLIK PROJESİ ÖDÜLÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ DOWN KAFEYE YILIN SAĞLIK PROJESİ ÖDÜLÜ


 

Haber Merkezi

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hayata geçirdiği projelerle ödüller almaya devam ediyor. Başkan Tarhan, özel gereksinimli bireylerin daha fazla sosyal yaşamda yer alması amacıyla yapılan Down Kafe projesiyle yeni bir ödülün sahibi oldu. Down Kafe projesi Mersin Sağlıkta Başarı ve Yaşam Ödülleri kapsamında Yılın Sağlık Projesi ödülü ile onurlandırıldı. Sahneye proje hakkında övgü dolu konuşmalar ve alkışlar arasında gelerek ödülünü Saygın Kurt’tan alan Başkan Tarhan, Mezitli’de yaşayan her bireyin daha iyi şartlarda hizmet alması amacıyla ortaya koydukları projelerin takdir görmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Down Sendromlu bireylerle zaman geçirmenin kendisini son derece mutlu ettiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Onlarda olan +1 kromozom daha çok sevgi üzerine kurulu. Asla yalan söylemiyorlar. Hayata pozitif bakıyorlar. Ben de sık sık Down Kafeye giderek öğle yemeklerini onlarla birlikte yiyor ve motive olmuş olarak çıkıyorum. Mersin’de yaşayan herkesin Down Kafemize gelip o muhteşem anlara tanık olmalarını istiyorum.1 yaşındaki Ramazan’dan başlayarak içleri sevgi dolu çocuklarımızla güzel zamanlar geçirsinler” dedi.

Önümüzdeki süreçte de otizmliler adına projeler hayata geçireceklerine değinen Başkan Tarhan, “Geçtiğimiz günlerde otizmli Mert ve annesinin mücadelesini anlatan kısa bir film çektik. Bu filmimiz ile yarışmalara katılarak Otizmliler konusunda farkındalık oluşturmaya çalışacağız. İstiyoruz ki bu gençlerimizin ve ailelerin karşılaştığı zorlukları, önlerine çıkarılan engelleri herkes görsün. Özellikle kendisine büyük destek veren annesi sayesinde Mert’in Fen Lisesini kazanma başarısını göstermesini herkes örnek alsın istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Tarhan, ödüllendirerek bir kez daha Down Sendromlulara dikkat çekilmesi fırsatı sunması nedeniyle Saygın Medya ödül komitesine teşekkürlerini iletti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA