AKKUYU’DA İŞ CİNAYETİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DA İŞ CİNAYETİ!


 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında yüksek gerilime kapılan bir işçi hayatını kaybetti. Mersinliler olayı kınarken, inşaat aşamasında gerekli güvenlik önlemlerini alamayanların gelecekte işletme aşamasında gerekli güvenlik önlemlerini alamayacakları savunuldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesi’nde inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat sahasında iş cinayeti yaşandı.

Sık sık işçilere yönelik çalışma kötü koşullar ile gündeme gelen Akkuyu’da son olarak bir sondaj makinesi operatörü, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti.

 

Akkuyu Nükleer AŞ’den yapılan açıklamada, “İnşaat faaliyetlerini yürüten taşeron şirkette görevli sondaj makinesi operatörü, Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat sahasından çıktıktan sonra elektrik çarpması sonucunda hayatını kaybetmiştir. Ağır yaralanan ve acil olarak hastaneye kaldırılan operatör, tüm müdahalelere karşın kurtarılamamıştır." ifadeleri kullanıldı.

 

“HEP İHMAL, HEP İHMAL…”

Olayla ilgili ilk olarak İddiayı gündeme taşıyan isim CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen oldu. Twitter hesabından, “Mersin Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında yüksek gerilime kapılan bir işçinin hayatını kaybettiği , bir işçinin de yaralandığı söyleniyor. Doğru ise hep ihmal, hep ihmal...” yorumu paylaştı.

 

“BUGÜN İŞ CİNAYETİ YARIN RADYASYON CİNAYETİ”

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan da, “Bugün iş cinayeti yarın radyasyon cinayeti. Nükleer santrallerin yapımı ve işletimi sırasında güvenlik normlarının çok yüksek olması gerektiğini biliyoruz. İnşaat aşamasında gerekli güvenlik önlemlerini alamayanlar yarın işletme aşamasında gerekli güvenlik önlemlerini alamayacakları açıktır. İş kazası şirketin inşaat sahasında iş sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini almadığı gibi şirketin de bakanlık tarafından denetlenmediği ortadadır.

Akkuyu Nükleer Santrali,inşaatına çatlak zeminle devam edilmesi ve iş kazalarının meydana gelmesi ile felaketin habercisi olmuştur. Radyasyon felaketinin yaşanmaması için proje derhal durdurulmalıdır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA