AKKUYU’DAKİ İŞ CİNAYETİ TBMM’YE TAŞINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DAKİ İŞ CİNAYETİ TBMM’YE TAŞINDI


 

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Fatma Kurtulan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde meydana gelen iş cinayetini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren Kurtulan, “Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi’nde yapımına devam edilen Akkuyu NGS inşaatında 6 Nisan 2021 tarihinde saat 15.00 sıralarında ismi belirtilmeyen sondaj makinesi operatörünün, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği basına yansımıştır. Akkuyu NGS A.Ş.’den konuya ilişkin yapılan açıklamada ‘6 Nisan 2021 tarihinde, saat 15:00 civarında, inşaat faaliyetlerini yürüten taşeron şirkette görevli sondaj makinesi operatörü, Akkuyu NGS inşaat sahasından çıktıktan sonra elektrik çarpması sonucunda hayatını kaybetmiştir. Ağır yaralanan ve acil olarak hastaneye kaldırılan operatör, tüm müdahalelere karşın kurtarılamamıştır’ denilerek olayın doğruluğu teyit edilmiştir.

Bu bağlamda; Akkuyu NGS sahasında meydana gelen iş cinayetinin nasıl gerçekleştiğine ilişkin Akkuyu NGS A.Ş.’den yapılan açıklamada yeterli bilgi verilmemiş olup Bakanlığınızın konuya ilişkin bir incelemesi var mıdır? Yoksa Bakanlığınızca yerinde inceleme için çalışma başlatılmış mıdır?

Akkuyu A.Ş.’den konuya ilişkin yapılan açıklamada “Akkuyu NGS inşaat sahasından çıktıktan sonra” ifadesi kullanılmıştır. Bakanlığınızca iş cinayetinin yaşadığı yerin tespitine ve Akkuyu sahasında gerçekleşip gerçekleşmediğine yönelik tespit çalışması bulunmakta mıdır? İş cinayetine yönelik Akkuyu A.Ş. Hakkında başlatılmış herhangi bir soruşturma/inceleme bulunmakta mıdır?

Mersin Akkuyu NGS inşaatının başladığı günden bugüne kaç iş kazası meydana gelmiştir? Bunlardan kaçı ölüm ve yaralanma ile sonuçlanmıştır?

İş kazalarının önlenmesi amacıyla Akkuyu NGS inşaat alanında alınan iş güvenlik önlemleri nelerdir?

Akkuyu Nükleer A.Ş. bünyesinde kaç İş Güvenlik Uzmanı çalıştırılmaktadır?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA