OLMADI! YAKIŞMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OLMADI! YAKIŞMADI!


 

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın TBMM’de dile getirdiği “Bağırta bağırta Akdeniz Belediyesi’ni aldık, kanırta kanırta Büyükşehir’i alacağız” sözleri büyük tepki çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Meclis Genel Kurulu’nda 'Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması' teklifinin görüşmeleri sırasında muhalefetin "AK Parti’nin sahada olmadığı" sözleri nedeniyle tartışma yaşandı.

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, HDP Milletvekili Rıdvan Turan’ın, “AK PARTİ vekilleri sahada yok” sözlerine, “Biz hem merkez ilçelerdeyiz hem de diğer ilçelerimizde mahalle mahalle, sokak sokak, karış karış dolaşıp vatandaşa dokunuyor, derdini dinliyoruz. Siz Mezitli'den öteye, batıya geçebildiniz mi bugüne kadar?” yanıtı verdi.

Bunun üzerine Rıdvan Turan, “Davultepe'de ben varım. Davultepe'de size öfke var, öfke” tepkisi verdi. 

Zeynep Gül Yılmaz ise “Merkez ilçelerde bile yoksunuz. Geçen hafta Kiremithane Mahallesi cumartesi pazarını ziyaret ettim. Size oy veren seçmen diyor ki: ‘Oy verdik, bir daha göremedik’ Bağırta bağırta Akdeniz Belediyesi'ni aldık, kanırta kanırta da köşe başlarını tuttuğunuz Büyükşehri de alacağız. Çırpınışlarınız boşuna, vatandaş gerçek yüzünüzü gördü artık” dedi.

Bunun üzerine Rıdvan Turan, “Davultepe'de ben varım. Gidin, Davultepe halkına sorun bakalım, yaptığınız haksızlıkları öğrenin. Sayın Başkan, sataşmadan söz istiyorum” dedi.

Zeynep Gül Yılmaz ise “Siz bize sataştınız, biz de cevap verdik. Neyin sataşmasından söz istiyorsunuz?”, Turan ise “Tamam, çok güzel, siz de cevap verirsiniz” dedi.

Araya giren HDP Batman Milletvekili Mehmet Ruştu Tiryaki ise “Mezitli'den öteye gidemiyorsunuz’ demediniz mi?” tepkisi verdi.

 

“SİZE YÖNELİK BÜYÜK BİR ÖFKE VAR”

Bunun üzerine Milletvekili Rıdvan Turan, “Değerli arkadaşlar, mesele şu, şimdi konuşmamı yaparken bir milletvekili arkadaşımız dedi ki: ‘Halk adına konuşma’ Ben ancak halk adına konuşabiliyorum, saray adına konuşamıyorum, kusura bakmayın, o yetenek büyük ihtimalle size ait bir yetenek.

Mersin meselesine gelince, bakın, Mersin'de taşocakları yapılıyor Toros Dağları'nda, Davultepe'de binlerce dönümlük alanlar küçük sanayi sitesine ve benzeri şeylere çevrilmeye çalışılıyor. Bakın, ben size şunu söyleyeyim, istiyorsanız beraber de gideriz. Gidelim beraber Davultepe'deki, oradaki 5 muhtarlığa, duyguları neymiş, bunlara bakalım. Orada size yönelik büyük bir öfke var, bunu görmeniz gerekiyor.

Mersin özelinde uyguladığınız politikaların politik sonucunun bu olduğunu söylüyorum. Yani insanlarla, köylülerle karşı karşıya gelemeyecek bir raddeye varmışsınız.

 

İKTİDARA ÇIKAR İLİŞKİSİ TEPKİSİ

Mesela Ayvagediği'ndeki taş ocağı mucizesine bakın, yapıyorsunuz bunu yani bir şekilde, ne oluyor ne bitiyor, birtakım ahbap çavuş ilişkileri, birtakım çıkar ilişkileriniz sonucunda bunları yapıyorsunuz. Ya, Allah rızası için gidin Ayvagediği'ndeki 4 muhtarla bir görüşün, bakalım ne diyorlar size. Buna benzer söyleyebileceğim o kadar çok...

Mesela, Akdeniz Belediyesine gidin, Akdeniz Belediyesinde Polipropilen tesisi yapılacak alandaki insanlarla konuşun. Ya, Karaduvar'a gidin, Karaduvar'a; Karaduvar'a gidin kendinizi anlatın, deyin ki: ‘Ya, biz buraya bir polipropilen tesisi yapacağız; Avrupa'nın en güzeli, en teknolojiği’. Bakalım size ne diyecekler? Gerçekten benim için artık zül biliyor musunuz bunları söylemek. Niye? Çünkü ben halkın düşüncelerini ifade etmeye çalışıyorum, başkalarının düşüncelerini ifade etmeye çalışanların da yolu açık olsun ne diyeyim yani” şeklinde konuştu.

AKP’li Zeynep Gül Yılmaz’ın bu sözleri kentte büyük tepki çekti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA