ÜRETİCİLERE KİVİ EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜRETİCİLERE KİVİ EĞİTİMİ


 

Haber Merkezi

 

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce, “İlkaltın Kivi Çeşidi İle Geleceğe Yatırım Yap” Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı

Müdürlük toplantı salonunda yapılan etkinliğe;  İl Müdür Vekili Mustafa Nevzat Zayim, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Can, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Kemal Abdürrahim Kahraman ve teknik personeller katıldı.

İl Müdür Vekili Mustafa Nevzat Zayim yaptığı konuşmasında; “Bakanlığımız Eğitim Yayın ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından uygulanan ‘Yenilik ve Yayın Programı’ kapsamında hazırlanan ‘İlkaltın Kivi Çeşidi ile Geleceğe Yatırım Yap Projesi’ 2021 yılında uygulanacaktır. İlkaltın kivi çeşidi Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde kivi ıslah çalışmaları kapsamında selekte edilerek 2018 yılında tescil edilmiştir. Projemizle kivi üretimi yapan 40 çiftçiye ilkaltın kivi çeşidinin üstün özellikleri ile ilgili eğitimler verilecektir. Toroslar ve Silifke İlçelerinde belirlenen 6 bahçede ilkaltın kivi aşılaması yapılacaktır. Bölgeye uyumluluğu test edilen ilkaltın kivi çeşidinin yaygınlaştırılması için gerekli faaliyetlere devam edilecektir. Bakanlığımız Eğitim Yayın ve Yayınlar Dairesi Başkanlığına ve emeği geçen teknik personele teşekkür ederim” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA