“HASTA TUTUKLU TEDAVİ EDİLSİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HASTA TUTUKLU TEDAVİ EDİLSİN”


 

Tarsus T 3 Kapalı Cezaevinde 28 yıldır tutuklu olan İsa Gültekin’in sağlığına kavuşmak için koşullarının oluşturulması çağrısı TBMM’ye taşındı.

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, hasta tutuklu İsa Gültekin'in tedavi olmasını meclis gündemine taşıdı. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması için soru önergesi veren Dr. Rıdvan Turan önergesinde “1954 doğumlu ve Tarsus T 3 Kapalı Cezaevinde 28 yıldır tutuklu olan İsa Gültekin 2020 Ekim ayında diyabet şüphesiyle önce Tarsus Devlet hastanesine daha sonra 16.11.2020 tarihinde de Mersin Şehir Hastanesine   sevk edilmiştir. Hastanede yapılan tetkikler sonucunda 26.11.2020 tarihinde İsa Gültekin’e pankreas teşhisi konulmuştur. Ancak Şehir Hastanesinin koşulları İsa Gültekin’in tedavisi için yetersiz olduğu için Mersin Tıp Fakültesi’ne sevk edilmiştir. Mersin Tıp Fakültesi’nde 19.03.2021 tarihinde yapılan tetkikler sonucunda tümörün karaciğere ve ana damara sıçradığı tespit edilmiştir.

 

“SAĞLIK İNSAN HAKKI”

İsa Gültekin’in yaşı ve cezaevi koşulları dikkate alındığında pankreas kanseri tespiti sonrasında tedavinin uzun sürmesi ciddi oranda kilo kaybına neden olmuştur. Yaklaşık altı ay geçmesine rağmen İsa Gültekin’in hala tedavi edilmemesi ailesi tarafından büyük bir endişe ile takip edilmektedir. Aile, İsa Gültekin’in bir an önce tedavi olması amacıyla cezaevi yönetimi ve savcılar nezdinde girişimde bulunmasına rağmen hiçbir sonuç alamamıştır. İsa Gültekin’in ailesi evrensel insan hakları sözleşmesindeki insanın yaşam hakkının vazgeçilmez bir unsur olmasından hareketle İsa Gültekin’in tedavi sürecinin ivedilikle başlatılmasını ve İsa Gültekin’in bir an önce sağlığına kavuşmak için koşullarının oluşturulmasını istemektedir.” dedi.

 

TEDAVİSİ NEDEN ENGELLENDİ?

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “İsa Gültekin’e pankreas teşhis konulmasına rağmen uzun zamandır tedavi edilmemesinin nedenleri neler?

Bakanlığınız tarafından İsa Gültekin’in tedavisi için herhangi bir girişim olacak mıdır?

İsa Gültekin’in tümörünün yayılmasına neden olduğu için cezaevi yönetimi ve savcılıkla ilgili Bakanlığınız tarafından herhangi bir inceleme veya soruşturma açılacak mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA