GÖZLER MECLİSTE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZLER MECLİSTE!


 

Yönetim CHP’de sandalye üstünlüğünün ise Cumhur İttifakı’nda olduğu bugün toplanacak Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, faaliyet ve denetim raporlarının oylanması ile encümen ve ihtisas komisyonu üyeliği seçimleri gergin saatler yaşanmasına neden olacak!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 2021 yılı Nisan ayı Olağan Toplantı Döneminin I. Birleşimi, bugün Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

İdareden gelen 30 ve komisyonlara havale edilen 16 gündem maddesinin ele alınacağı toplantının gergin geçmesi bekleniyor. Zira geçen ay ki meclis toplantısını terk eden Cumhur İttifakı üyeleri ile ilk buluşmada karşılıklı siyasi tartışmaların yaşanması öngörülüyor.  

 

FAALİYET VE DENETİM RAPORU OYLANACAK

Ancak mecliste öne çıkacak başlıca konular siyasi tartışmaların da önüne geçecek gibi gözüküyor. Zira toplantıda ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu ile belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerini içeren Denetim Komisyonu raporun da oylanacak.

 

ÜSTÜNLÜK CUMHUR İTTİFAKINDA

Ancak toplantıya, meclis katip üyeliği, encümen üyeliği ve ihtisas komisyonlarına üye seçimi damga vuracak.

Toplamda 79 meclis üyesi bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde; MHP’nin 30, CHP’nin 28, AKP’nin 14, İYİ Parti’nin 3, HDP’nin 2 meclis üyesi bulunuyor. Ayrıca 2 meclis üyesi de bağımsız olarak görev yapıyor.

Mecliste yönetim CHP’li Vahap Seçer de olsa da Cumhur İttifakı’nın sandalye üstünlüğü bulunuyor. Bu üstünlük seçimlerde Cumhur İttifakı’nın elini güçlendirse de, siyasi çekişmelerin de öne çıkması kaçınılmaz görünüyor.

 

AKP VE CHP KARIŞIK
Özellikle AKP’de parti içi küslükler ve rekabetin kızışmasının seçimlere yansıması bekleniyor. CHP’de de gerek Başkan Seçer ile bazı belediye başkanlarının da aralarında yer aldığı meclis üyeleri ile arasının açık olması gerekse de parti içi muhalefetin günden güne etkisin arttırmasının seçimlerde daha da su yüzüne çıkması bekleniyor.

 

GÜNDEM İMAR PLANLARI VE DEĞİŞİKLİKLER

Öte yandan mecliste görüşülecek konuların çoğunluğunu imar planları ve değişiklikleri oluşturuyor. Sık sık eleştirilere neden olan imar değişiklikleri durmaksızın sürürken, imar planları ile bekleyişin uzaması kentte meclise tepkileri arttırıyor. 

Mecliste ayrıca; Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği, C Plaka Yönetmeliği, Ticari Taksi Yönetmeliği ve Toplu Taşıma Araçları (Özel Halk Otobüsü ve Minibüs) Yönetmeliği’nin revize edilmesi ile ilgili teklif de görüşülecek.

Belediye Kadın Konukevi hizmetinden yararlanan kadınlar ve çocuklar için günlük harçlık miktarının de belirleneceği toplantıda, Çamlıbel Balıkçı Barınağı ve Yat Limanında hizmet veren atık kabul tesisinde verilen “Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği Çerçevesinde Uygulanacak Ücretler ve Esaslar Hakkında Tebliği” ücret tarifelerinde indirim yapılması planlanıyor.

Komisyonlara havale edilen konular bölümünde de, Mersin sınırları dâhilinde ikamet eden, 2020 yılında ulusal ve uluslararası düzeyde spor hizmet ve faaliyetlerinde üstün başarı gösteren veya derece alan sporcular, antrenörler, teknik yönetim ve öğrencilere ödül verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Amatör Spora Destek Komisyonu’na müştereken havale edilen konu ele alınacak.

Ayrıca ; 15- 14 - 18 yaşları arasını kapsayan ve gençlere; yabancı kültürleri tanıma, kalıcı dostluklar geliştirme, yabancı coğrafyaları, farklı kültürleri ve o kültürü yaşayan insanları, önemli tarihi ve turistik merkezleri yerinde görerek tanıma fırsatı veren bir gençlik değişim programı olan “Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı Yönetmeliği” ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konu ele alınacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA