İREM’İ YAŞATALIM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İREM’İ YAŞATALIM!


 

13 yıllık yaşamında ilk günden buyana sağlık sorunları yaşayan İrem Uğuz, artık hastalıklarından kurtulmak ve doktor olup, başka insanlara yardım eli uzatmak istiyor. Küçük İrem, önce skolyoz tedavisi ardından kalp ameliyatı için güzel bir haber bekliyor.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin'de yaşayan ve doğuştan 'çift çıkışlı sağ ventrikül' kalp rahatsızlığı bulunan ardından 8 yaşında skolyoz hastalığı ortaya çıkan 13 yaşındaki İrem Uğuz, sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuruyor.

Sağlığına kavuşup, arkadaşları gibi koşup oynamak, hayallerini gerçekleştirmek isteyen İrem, geçtiğimiz aylarda kalp ameliyatı olarak rahat bir nefes alsa da şimdi de ilerlemiş skolyoz hastalığı için kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor. Gözleri yaşlı aile de çocuklarının bir an önce ameliyat olması için destek bekliyor.

 

AKCİĞERLERİ KAPANMAK ÜZERE

Kızının rahatsızlığıyla ilgili konuşan baba Selahattin Uğuz, İrem’in ilk çocukları olduğunu ve doğuştan kalp hastası olduğunu belirtti. Bununla ilgili sürekli kızını kontrole götürdüklerini söyleyen Uğuz, “Kızım rahatlatıcı bir kalp ameliyatı geçirdi. Ondan sonra ikinci bir ameliyat olacağını söylediler. İkinci ameliyatı yapılacaktı ancak kızımızda 8 yaşında skolyoz hastalığı olduğu tespit edildi. Geçtiğimiz aylarda şükür ki ikinci ameliyatını oldu ancak skolyoz bu sefer çok ilerlemiş dediler. Artık akciğerleri kapanmak üzere. Doktor bunun acil ameliyat olması gerektiğini söyledi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Şu anda sürekli Ankara'ya gidip gidip geliyoruz. Tabi bu da bize çok maliyetli oldu. Sağ olsunlar bugüne kadar arkadaşlarımız, dostlarımız, akrabalarımızın yardımlarıyla bugüne kadar geldik. Ancak artık elimizde bir şey kalmadı. Kızımızın akciğerleri kapanmak üzereymiş. Yurt dışından bir cihaz gelmesi lazım. Önce onunla tedavi olup, ardından ameliyat olacak. Bunun için de bizim için yüklü miktar para gerekiyor. Yani doktorların söylediği 130 bin civarında bir para lazım" şeklinde konuştu.

 

DESTEK BEKLİYORLAR

Yetkililerden yardım isteyen gözü yaşlı baba Uğuz, "Devlet büyüklerimizden, yardımsever insanlarımızın desteğini bekliyoruz. Bugüne kadar herkesten Allah razı olsun bize yardım ettiler. Gerçekten bu süreçte artık biz yorulduk artık. Kızımı daha iyi görmek istiyorum. Özellikle Cumhurbaşkanımızın elini bize uzatmasını bekliyorum. Her şeyi özel olduğu için yetişemiyoruz. Şu an bitmiş durumdayız. İrem'e lazım olan cihazın siparişi verildi, gelmek üzere. Çünkü kızımın acilen akciğerlerinin açılması gerekiyor. Bunu yaptırmazsak kızımın sonu iyi değil" şeklinde konuştu. 

 

SAĞLIKLI YAŞAMAK İSTİYOR

Minik İrem Uğuz ise kalp ameliyatından sonra kendisini daha iyi hissettiğini söyledi. Şimdi biraz daha rahat nefes alabildiğini ve uzun mesafe yürüyebildiğini belirten Uğuz, “Şu anda hiç dışarı çıkmıyorum. Kendimi iyi hissediyorum. İnşallah daha iyi olacağım. Bana yardım etmelerini istiyorum. Artık bu hastalıktan kurtulmak, sağlığıma kavuşmak, iyi olmak istiyorum. Büyüyünce de doktor olmak istiyorum. Benim gibi hasta olanlara, çocuklara yardım etmek, el uzatmak istiyorum. Çocukluğumu yaşamayı özledim. Okulumu, parkta oyun oynamayı, bisiklet sürmeyi özledim” dedi.

 Anne Nurten Uğuz da kızlarını böyle görmenin kendileri için zor olduğunun altını çizerek, "Biz elimizden geldiği kadar her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Sağ olsunlar çevremizde bu süreçte bize baya yardım etti. Ancak sürekli yeni yeni şeyler çıkıyor. Şu anda skolyoz tedavisi çok ilerlemiş durumda. Acilen önce tedavi daha sonra ameliyat olması gerekiyor. Ben yardımseverlerden yardım bekliyorum. Bize el uzatmalarını istiyorum. Kızımızı böyle gördükçe dayanamıyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA