MEZİTLİ’DEN CİNSİYETE DUYARLI BÜTÇE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’DEN CİNSİYETE DUYARLI BÜTÇE


 

Mezitli Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısı yapıldı. Mecliste 2022 yılı bütçesi oluşturulurken toplumsal cinsiyete duyarlı bütçe hazırlanması yönünde karar alındı.

Haber Merkezi

 

Mezitli Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis başkanlık vekillikleri, komisyon üyeleri ve çeşitli kuruluşlara temsilci seçimlerinin yapıldığı toplantıda tüm kararlar oy birliği ile alındı.

Zehra Korkmaz ve Ramazan Tokel’in Meclis Başkan Vekili, Buğra Yıldız ve Deniz Gürocak’ın ise Meclis kâtibi seçildiği toplantıda; Encümen Üyeliklerine, Hamide Oylumlu, Hakan Şahin ve Ferdi Koç, Plan Bütçe Komisyonuna, Soner Taş, Mahmut Can Yeter, Doğu Tekçe, Mehmet Şahin, Fuat Değer, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, Nimet Bayraktar Erdinç, Buğra Yıldız, Ramazan Tokel, Nilgün Aşçı, Mustafa Kabadayı. Çevre ve Sağlık Komisyonuna, Zehra Korkmaz, Ahmet Çakır, Ümran Timur, Ebubekir Uluçay, Mehmet Hanifi Bakan, Eğitim ve Kültür Komisyonuna Hamide Oylumlu, Doğu Tekçe, Ümran Timur, Nilgün Aşçı, Burak Karadayı, Gençlik ve Spor Komisyonuna, Buğra Yıldız, Deniz Gürocak, Doğu Tekçe, Hüseyin Kılıç, Burak Karadayı, Kadın Erkek Komisyonu Üyeliğine Ümran Timur, Nimet Bayraktar Erdinç, Mehmet Can Yeter, Hüseyin Kılıç, Sinan Köken, Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna Vakkas Kılınç, Ali Doğaner, Bedri Dursun, Mehmet Şahin, Sinan Köken seçilirken, Tarihi kentler Birliği temsilciliğine Ramazan Tokel ve Ali Büyüker, Sağlıklı Kentler Birliği temsilciliğine Zehra Korkmaz ve Hakan Şahin, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği üyeliklerine Deniz Gürocak, Ümran Timur, Ferdi Koç, Ebubekir Uluçay, Mehmet Hanifi Bakan, Toros Vergi Dairesi temsilciliğine ise Ali Doğaner ve Hüseyin Kılıç seçildi.

Komisyon seçimlerinin yanı sıra Mezitli Belediyesinin 2020 yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerini içeren Denetim Komisyonu raporunun okunarak, Meclisin bilgisine sunulduğu toplantıda Mezitli Belediyesi Başkanlık Makamının 2020 Mali Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili teklifte oybirliği ile kabul edildi.

Yeni Mahallede bulunan eski stadyum alanının futbol sahası ve gençlik merkezi yapılmak üzere Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 25 yıl süreyle tahsis edilmesi, Mezitli Belediyesi Mutlu Yaşam Köyü Uluslararası Gençlik Deneyim ve Gönüllülük Merkezi ile ilgili gerekli işbirliklerin, projelerin geliştirilmesi, protokollerin imzalanması, başvuru ve her türlü iş ve işlemlerin yapılması için Belediye Başkanına yetki verilmesi, Mezitli Belediyesi Gönüllüleri Çalışma Yönergesi ile ilgili teklif, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nın Mezitli Belediyesince de imzalanması ile ilgili teklif, daha önce Mezitli Kaymakamlığı olarak kullanılan Kuyuluk Belediyesi Hizmet Binasının Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğüne kiralanması, Cemilli, Demirışık, Akarca, Çevlik, Doğançay, Sarılar, Kuzucu, Kuzucubelen, Kocayer, Tol, Takanlı, Fındıkpınarı, Bozön, Tepeköy, Pelitkoyağı, Doğlu, Zeybekler mahallelerinin kırsal mahalle statüsüne dönüştürülmesi, İlçemizin soğuk hava deposu ihtiyacının karşılanması amacı ile Kuzucu Mahallesinde bulunan bir parsele yap-işlet modeli ile soğuk hava deposu yapılması için 10 yıllığına kiraya verilmesi, Mezitli Kent Meydanı Özel Proje Alanı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu konuları ilgili komisyonlara oy birliği ile havale edildi.

 

MEZİTLİ ÖNCÜ OLACAK

Mecliste ayrıca 2022 yılı bütçesi oluşturulurken toplumsal cinsiyete duyarlı bütçe hazırlanması yönünde karar alındı. Bu kararının Türkiye’de bu yönde ilk olma özelliği de taşıdığına dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bütçemizi hazırlarken son derece hassas davranıyoruz. Bu bütçeyi hazırlarken Türkiye’de cinsiyete duyarlı bütçe hazırlayan öncü belediyeler arasında yerimizi alıyoruz. Bütçeyi en iyi şekilde idare ettiğimizi düşünüyorum. Belediye meclis üyelerimiz de oy birliği ile karar alarak bizlere büyük moral ve motivasyon sağlamışlardır. Tüm meclis üyelerimize ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

 

ESNAFA ÇAY, ŞEKER DESTEĞİ GELİYOR

Pandemi sürecinde vatandaşların da desteğiyle krizden en az etkilenen belediyelerden birisi olduklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Ayni ve maddi desteklerle kriz döneminde belediyemizden en az para çıkarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştık. İyiliksever Mezitli halkı gerek gıda kolisi gerekse maske dikimi ile büyük güç verdi. Yine Ramazan ayının başlamasıyla birlikte yeni bir yardımlaşma dönemine daha giriyoruz. Yine belediyesine güvenen vatandaşlarımızın bizlere bu şekilde destek vereceklerinden hiçbir kuşkum yok. Özellikle pandemi sürecinde kapalı kalan esnafımıza destek olmak adına tabela ve reklam vergisi almadık. Bunun yanında başta çay ocaklarımız olmak üzere çeşitli çay, şeker gibi desteklerde bulunacağız” diye konuştu.

Toplantısının sonunda meclis üyelerine Mezitli Belediyesi tarafından hazırlanan ve otizmli Mert ve annesinin yaşadığı zorlukların konu edildiği ‘Benim Dünyam’ isimli kısa film izlettirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA