“YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLMELİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLMELİ”


 

Valiliklere dilekçe vererek aşılamanın hızlandırması talebinde bunmaya hazırlanan eğitimciler hükümete seslendi; “Aşılama tamamlanıncaya kadar yüz yüze eğitime ara verilmelidir”.

Haber Merkezi

 

Artan vakalar eğitimcileri korkutmaya devam ediyor. Aşılama da geri kalınması ile riskin büyüdüğü okullarda yüz yüze eğitimin riski arttırdığına inanan eğitimciler, hükümeti bu yanlıştan dönmeye çağırdı. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Mersin Şube Başkanı Nesime Aslan, “Aşılama tamamlanıncaya kadar yüz yüze eğitime ara verilmelidir” dedi.

 

“EĞİTİMCİLER ZAMAN KAYBEDİLMEDEN AŞILANMALI”

Aslan yaptığı yazılı açıklamada, Covid-19 nedeniyle birçok öğretmen, öğrenci ve vatandaşın sağlık sorunları yaşadığını hatta vefatla sonuçlanan süreçlerin yaşandığını işaret ederek, “Eğitimin yüz yüze yapılması gerektiği açıktır fakat evrensel, anayasal, yasal ve sonucunda insani bir hak olan sağlık ve yaşam hakkını tehlikeye atacak uygulamaların sonlandırılması riskin minimize edilmesi gerekir. Yüz yüze eğitimin devamı için tüm eğitim çalışanlarının zaman kaybedilmeden aşılanması son derece önemlidir.

 

HUKUK AYKIRI

Ancak, gelinen noktada, eğitim emekçilerini aşılamadan yüz yüze eğitim kararı veren MEB, bu yolla hem eğitim emekçilerinin canını hiçe saymış, hem de öğrencilerin birbirlerine ve evlerine virüs taşıma ihtimalini görmezden gelerek toplum sağlığını tehlikeye atmıştır.

Eğitim-İş olarak mevcut şartlarda verilen yüz yüze eğitim emirlerinin gerekli şartların sağlanamamasına ve aşılama sürecinin tamamlanmamasına bağlı olarak hukuka aykırı olduğunu vurguluyor.

 

VALİLİLKLERE DİLEKÇE VERECEKLER

Valiliklere iletilmek üzere okullara vereceğimiz dilekçe ile eğitim ve Bilim İşgörenlerine yönelik aşılamanın bir an önce tamamlanması ve bu konuda  bilgilendirilmesini, ilimizdeki eğitim öğretim süreci ile ilgili karar verme merci olan vali başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulunca aşılama işlemi ile aşı etki süreci ve  pandemiye ilişkin alınması gereken tedbirler tamamlanana kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini istiyoruz.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA