KÖYLÜLERİN İSYANI TBMM’YE TAŞINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÖYLÜLERİN İSYANI TBMM’YE TAŞINDI


 

Meyvecilik ve hayvancılıkla geçinen Mersin İnsu köyüne 72 dekarlık taşocağı açılması kararına köylüler ve çevreciler isyan etti. CHP Konuyu Meclis’e taşıdı.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İnsu köyüne giderek köylülere ve çevrecilere destek verdi. Antmen, ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi vererek konuyu Meclis Gündemine taşıdı.

Önergesinde ocağın açılması durumunda insan sağlığının olumsuz etkileneceğini, tarımsal üretimin zarara uğrayacağını ve doğada geri dönülemeyecek tahribatlar oluşacağını ifade eden CHP’li Vekil “Bu nedenle başta köylüler olmak üzere bölge halkı ve çevreciler, bu ocağın açılmasına karşı toplantılar ve etkinlikler düzenlemektedir. 6 Nisan 2021 tarihinde ÇED toplantısı yapılacak olan ocağın faaliyete geçirilmesi durumunda ayrıca trafikte de büyük sıkıntılara yol açacaktır. Bu ocak kararından derhal vazgeçilmelidir” dedi.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde; “Doğaya, çevreye, tarımsal üretime ve en önemlisi insan sağlığına olumsuz etkileri olacağı belli olan taşocağının açılma ısrarı nedendir?

Bu ocağın işletmecileri kim ya da hangi şirketlerden oluşmaktadır? Bu konuyla ilgili bir ihale yapılmış mıdır? Varsa bu ihale ne şekillerde gerçekleştirilmiştir?

Mersin’de şu anda kaç tane taşocağı bulunmaktadır? Bunların kaçının ÇED raporu bulunmaktadır? Raporların sonuçları nelerdir?

Mersin’de faaliyette olan taşocakları dışında kaç tane taşocağı başvuru beklemektedir? Bunlar hangi bölgelerde açılmak istenmektedir? ÇED başvurularının durumları nelerdir?

Türkiye’de şu anda kaç tane taşocağı bulunmaktadır? Bunların kaçının ÇED raporu bulunmaktadır? Raporların sonuçları nelerdir?

Türkiye’de faaliyette olan taşocakları dışında kaç tane taşocağı başvuru beklemektedir? Bunlar hangi illere açılmak istenmektedir? ÇED başvurularının durumları nelerdir?

Türkiye’de, taşocakları açılması nedeniyle kaç tane ağaç ve yeraltı suyu kaybı yaşanmıştır?

Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; Türkiye’de şu ana kadar taşocaklarında meydana gelen iş kazaları nedeniyle kaç kişi yaşamını yitirmiş, kaç kişi yaralanmıştır?


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA