PAYLAŞMAK GÜZELDİR… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PAYLAŞMAK GÜZELDİR…


 

Çocuklara ilk ve en zor öğretilen davranış şekli olan “Paylaşmak güzeldir”in vücut bulmuş hali Sait Dervişoğlu oldu… İş insanı olarak yazdığı şiir kitabının geliri çocuklara tablet hediye etmek için kullanarak bizleri ters köşe yapan Dervioğlu, durmamakta kararlı…

HEDİYE EROĞLU

 

Yeni tip koronavirüs Covid-19 salgını nedeniyle Türkiye’nin de aralarında olduğu bir çok ülkede ilk defa hayata geçen uzaktan eğitimin en önemli sorunu olan internete erişim ve gerekli araç gereçlerin temini her ailenin korkulu rüyası oldu.  Ancak 21. yüzyılın en uzak kavramı “paylaşmak” sanılırken, Mersinli iş insanı Sait Derviş, hepimizi ters köşe yapan isim oldu.

‘Ruhuma Mektuplar’ adıyla yayımlanan kitabının geliriyle öğrencilere tablet hediye eden Dervişoğlu Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Sait Dervişoğlu, pandemide evde sıkışıp kalan çocukların idmanına yetişti.

 

“PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?”

Gazetemizi ziyaret ederek genel Koordinatörümüz Yüksel Ekici ve bizlere kitabını imzalayan Dervişoğlu, bu yola neden ve nasıl çıktığını anlatarak, durmaya niyeti olmadığını anlattı. Öncelikle herkesin sorduğu “Peki bundan sonra ne olacak?” sorusunun yanıtının yola çıkış hikayesinde saklı olduğunu belirten Dervişoğlu, yetişebildiği, yetebildiği yere kadar çocukların dünyasını aydınlatmakta kararlı olduğunu aktardı.

Son olarak Ağrı’ya kadar giderek sadece tablet hediye etmekle kalmayıp spordan sanata, her alanda neler yapılabileceğini uzmanlarıyla konuşmaya çalışan Dervişoğlu, bir vakıf kurarak, çocukların varoluş mücadelesini; doğru, dürüst, topluma faydalı bireyler olma hamuruyla yoğurma niyetindeki kararlığı ortaya koyuyor. 

Bir yandan üretmeye de devam eden ve ürettikçe var olacak nesiller yetişmesi için hediye değil, kazanma, başarma azmiyle isteklerine erişebilen gençler hedefi için projesini ilim ve bilim ışığında genişletmeyi arzuluyor.

 

HEDEF BİN TABLET

“İçinde bulunduğumuz zor pandemi koşullarında bilgisayarı olmadığı için eğitimden uzak kalan yardıma muhtaç çocuklarımızın eğitimlerine devam edebilmesi için tablet bilgisayar yardımı yapıyoruz. Ruhuma Mektuplar kitabımın tüm gelirleri ve telif haklarını bu yolda bağışladım.  Aynı zamanda Mersinimizin değerli iş insanlarına kitabımı takdim ediyor ve kendilerinden kampanyamıza tablet bilgisayar bağışında bulunmalarını rica ediyorum” diyen Dervişoğlu, bin tablet dağıtımına ulaşma hedefine kısa bir sürede ulaşma yolunda hızla ilerliyor…


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA