O DUBLÖR YAKALANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

O DUBLÖR YAKALANDI


 

Mersin’de sahte evrak düzenleyerek, başkasına ait dükkanları üzerlerine geçiren şahıslara yönelik gerçekleştirilen 3. operasyonda 6 kişi daha gözaltına alındı. Dublör olarak kullanılan şahıs ile asıl organizatörün de yakalandığı operasyonda, çete tamamen çökertilmiş oldu. Şahısların sahte kimlik ve dublör kullanarak 1 milyon liralık dükkanları üzerlerine aldıkları belirlenmişti.

 

Edinilen bilgiye göre, Mersin’de sahte evrak düzenleyerek, başkasına ait dükkanları üzerine alan şahıslar düzenlenen operasyonla yakalandı. Yurt dışında yaşayan bir vatandaşın kimlik bilgilerini ele geçiren çete, ardından vatandaşa benzeyen birini ayarlayarak, sahte kimlikle dükkanları kendi adamlarına sattılar. Daha sonra aralarında para yüzünden kavga çıkan şüphelilerden 3’ü tutuklandı. Bu olayın ardından diğer şahısları hem fiziki hem de teknik takibe alan Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, şahısların 2 dükkanı usulsüz bir şekilde üzerlerine geçirdiklerini tespit etti. Yapılan detaylı incelemede şüphelilerin yurt dışında yaşayan bir vatandaşın kimlik bilgilerini ele geçirdiklerini, ardından dublör kullanarak 1 milyon liralık dükkanları üzerlerine aldıkları belirlendi.

 

TAPU MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

Olayların ardından ellerindeki dükkanları satmaya çalışan çete üyeleri, operasyonla suçüstü gözaltına alındılar. Satış için tapu müdürlüğüne gelen 4 şüpheli, polis tarafından gözaltına alınarak, emniyet müdürlüğüne götürüldü. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan 2’si tutuklanırken, 2’si ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

 

DUBLÖR İLE ASIL ORGANİZATÖR DE YAKALANDI

Olayla ilgili aranan şahısları yakalamak için çalışmalarını genişleten Mersin polisi, asıl organizatör olan Ş.K. ile dublör A.T.’nin de aralarında bulunduğu 6 kişinin yerini tespit etti. Bunun üzerine belirlenen adreslere operasyon yapan ekipler, organizatör, dublör, O.S., S.S., N.E. ve F.E.’yi gözaltına aldı. Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital tapu ile kimlik fotokopileri ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan Ş.K. ile A.T. tutuklanırken, diğer 4 kişi ise ev hapsi ile serbest bırakıldı.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA