PANDEMİDE CANINI YİTİREN SAĞLIKÇILAR UNUTULMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PANDEMİDE CANINI YİTİREN SAĞLIKÇILAR UNUTULMADI


 

TTB’nin 72. Kongresi’nde aldığı karar ile 1 Nisan günü, “Covıd-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim Ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” olarak anılırken Mersin’de sağlık emekçileri, iktidarı seslerini duyurmaya çağırdı.

GİZEM EKİCİ

 

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 1 Nisan’ı Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü olarak belirledi. Bu kapsamda tüm illerde koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlıkçılar anıldı.

Mersin’de de sağlık emekçileri, “1 Nisan Covid-19 Nedeniyle Ölen Sağlık Çalışanlarını Anma Günü" nedeniyle sağlık kurumları önünde 1 dakikalık saygı duruşu yaptı. Ayrıca Mersin Tabip Odası yazılı bir basın açıklaması yaparak, meslektaşlarını andı ve iktidarı seslerini duyurmaya çağırdı.

 

“CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, güzel günleri görebilme umuduyla var güçleriyle çalıştıkları pandemi sürecinin bir yılını geride bıraktıklarını belirterek, “Mesleğimizin getirdiği sorumluluk ve yaşanabilir bir dünya umuduyla canla başla çalışırken değerli meslektaşlarımızı kaybettik ve sonsuzluğa uğurladık.

Yönetilemeyen bir pandeminin gölgesinde söylenemeyenleri söyleyerek, saklananları açığa çıkararak, toplumun ihtiyaçlarını talep ederek yurttaşların sözü olmaya çalıştık. Tüm bunları yaparken nitelikli koruyucu ekipman sağlanamayan, uzun mesai saatlerinde, kötü çalışma ortamlarında, hukuksuzca izin ve istifa hakları yasaklanan meslektaşlarımızın sesi olmak için çaba gösterdik.

 

“PANDEMİNİN SUÇUNU VATANDAŞA, YÜKÜNÜ BİZE YÜKLEDİLER”

Ne yazık ki kulaklarını tıkayıp, sesimizi duymak istemediler. Yönetemedikleri pandeminin suçunu vatandaşa, yükünü bize yüklediler. Ve 140 binin üzerinde sağlık çalışanı hasta olurken, 391 sağlık çalışanını kaybettik. Ancak ses olmaya devam ediyoruz. Daha fazla hastalanmamak, ölmemek için sesimizi daha da yükseltmeye, yitirdiğimiz meslektaşlarımız için COVID-19’un meslek hastalığı sayılması adına mücadelemize devam edeceğiz.

Meslek hayatları boyunca gösterdikleri özverinin kat be katını pandemi döneminde gösteren, pandemiyle mücadele eden tüm hekim ve sağlık çalışanları için bir simge haline gelen, COVID-19 salgınında aktif hekimlik yaparken hastalığa yakalanan ve tedavi sonrası yaşamını yitiren değerli hocamız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nu kaybettiğimiz 1 Nisan gününü, TTB 72. Kongresi’nde aldığımız karar ile ‘Covıd-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü’ olarak belirlemiştik. Kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını asla unutmayacağız, onları toprağa değil sonsuzluğa uğurladığımız her 1 Nisan’da belirtmeyi sürdüreceğiz.

Bugün ilkini yapacağımız bu anmayı tüm sağlık kurumlarımız önünde bir dakikalık saygı duruşu ile gerçekleştirdik. Her yıl alanlarda buluşabilmek umuduyla, kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını saygı ile anıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA