CÜBBELERİ SAVUNMAYA GÜÇ KATACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CÜBBELERİ SAVUNMAYA GÜÇ KATACAK


 

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu stajyer avukatları Bekir Yükselir, Arzu Namlı, Mustafa Çelik, Mustafa Kara, Kübra Tuğrul, Nurbanu Coşkundeniz, Asmin Tütmez, Cenay Başaran ve Bekir Bakay savunmaya güç katmak için meslek yemini edip cübbe giydiler.

Baro Genel Sekreteri Adnan Günbay, yönetim kurulu üyeleri Kazım Yüksel ve Bilgehan Yaşa’nın da katıldığı yemin töreninde genç meslektaşlarına hitaben konuşma yapan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Bugün sizler için çok önemli bir gün. Yeni bir yola giriyorsunuz. Bundan sonra bu ülkenin geleceğinde sizler söz sahibi olacaksınız. Hukukun üstünlüğü, demokrasi, çağdaşlaşma yolunda çok önemli mücadeleler vereceksiniz. Hukukçuların en büyük görevi ülkemizde hukukun üstünlüğünü sağlamak, insan haklarına işlerlik kazandırmak ve bu uğurda mücadele etmektir. İnsan hakları temelli bir meslek icra ediyoruz. Bu nedenle bu ülkenin insan haklarıyla ilgili mücadelesinde sizler büyük rol alacaksınız. Etmiş olduğunuz meslek yeminine bağlı kalarak meslek içi gelişiminizi sürdürmek,  avukatlık meslek kurallarına, Avukatlık Kanunu’na uygun bir meslek icra etmek, meslek dayanışmasını her zaman ön planda tutmak zorundasınız. Meslektaş dayanışması bizlerin olmazsa olmazıdır. Aynı zamanda toplumsal rolünüzü her zaman öne çıkarmak zorundasınız. Hak kavramına sizler işlerlik kazandıracaksınız. Bir başkasının hak kavramı il ilgili söylemleri asla sizi yanıltmasın, yönlendirmesin. Algıların, olguların önünde gittiği bir dönemi yaşıyoruz. Algılarla yönetilmeyin. Her zaman için vicdanınız pusulanız olsun. Hukukçu kimliğiniz hep ön planda olsun. Ne olursa olsun bütün meselelere ön yargısız, ön kabulsüz, hukukçu kimliğinizle yaklaşmanız çok önemli. Zaten ülkedeki hukukun ne halde olduğunu sizler de görüyorsunuz, bizler de görüyoruz. Bu nedenle hukukun bizim istediğimiz daha üst seviyelere çıkması için sizlere çok büyük görevler düşüyor. Başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyorum. Her sorununuzda şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz her zaman yanınızdayız” dedi.

Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz daha sonra meslektaşlarına ruhsatnamesini takdim ederek, cübbesini giydirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA