BU TALANA ‘DUR’ DEYİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU TALANA ‘DUR’ DEYİN!


 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, orman talanı çığlığı; “Herkesin bu talana dur demesini bekliyorum”.

Haber Merkezi

 

Belediye sınırları dışında orman arazileri ve hazine arazileri üzerinde haksız şekilde arazi kullanımı, orman kesimi, işgallerin giderek arttığını söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Tarhan görevde bulunduğu sürede Eski Mezitli mahallesinde orman kesilerek arazi kıyımı ile bahçe yapımını devam ettirmek isteyenler olduğundan başlayarak bir dizi haksız eylemlere rastladıklarını ifade etti.

 

“HERKESİN BU TALANA DUR DEMESİNİ BEKLEKLİYORUM”

Tarhan, “Eski Mezitli'de eski yılların alışkanlığından olarak ormanı bir gecede kesen veya kesenler yasaların boşluğundan da yararlanarak cezasız kalmışlardır. Çevlik’le, Bozon mahallesinde orman alanlarını katledilerek veya kesilerek özel mülkiyete dönüşen alanlar yaratılmıştır. Esenbağlar mahallesinde hazineye ait imarlı arsa Orman Kadastrosu sonucu özel mülkiyete konu olmuştur. İlgili yerlere Mezitli Belediyesince sorun iletilmesine karşın iptal yönünde sonuç alınamamıştır. Geçtiğimiz günlerde Kuyuluk Bölgesi Çankaya mahallesi semtinde de orman alanında ağaçlar kesilerek ceviz fidanı dikildiği tespit edilmiştir. Aynı mahallede geçmişte de orman içinde sera yapılmış olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, konuyu bu kez de müdahele etmeleri için Orman Bölge Müdürlüğüne bildirdiklerini ifade etmiştir. Belki de kimi çevrelerin siyasal görüşlerine dayanarak 84 milyonun hakkı olan Hazine ve Orman arazilerini talan etmelerinden bıktıklarını, çığlıklarını duyuramadıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tüm siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak herkesin bu talana dur demesini bekledikleriyorum.”dedi


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA