“MERSİN’DE ÖNLEMLER TARTIŞILMIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’DE ÖNLEMLER TARTIŞILMIYOR”


 

Mersin’de en son 25 Mart 2021 tarihinde toplanan Mersin İl Pandemi Kurulu’nun pandeminin ne kadar güzel yönetildiği ve her şeyin güllük gülistanlık olduğunu basın ile paylaşırken, önlemlerin tartışılmadığını açıklayan Tabip Odası, yasakların geri gelmesinin malumun ilanı olduğunu açıkladı.

Haber Merkezi

 

Korona virüs ile mücadele kapsamında kabine toplantısı sonrası alınan yeni kararları değerlendiren Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen,  cumhurbaşkanının Türkiye ve Mersin ile ilgili söylediklerinin ‘malumun ilanı’ olduğunu söyledi.

“Zira ‘kontrollü normalleşme’ başladığından bu yana yaptığımız uyarıları ne sağlık bakanlığı, ne İl Pandemi Kurulu ve ne de İl Hıfzıssıhha Kurulu duymuyor ve görmüyor” diyen Antmen,

şu an Türkiye’nin nüfusunun yüzde 80’inin yaşadığı 58 ilin çok yüksek riskli iller arasında yer aldığını ve bu tabloda Mersin’in de bulunduğunu aktardı.

 

“MERSİN’DE ÖNLEMLER TARTIŞILMIYOR”

Başkan Antmen, “Diğer illerin Pandemi Kurulları nasıl çalışıyor çok fazla bilgimiz yok ancak en son 25 Mart 2021 tarihinde ilimizde toplanan Mersin İl Pandemi Kurulu, Mersin’de pandeminin ne kadar güzel yönetildiğini, her şeyin güllük gülistanlık olduğunu ve tüm tedbirlerin alınması nedeniyle Mersin’in vaka oranının yüz binde 80’e düştüğünü basın ile paylaşmak için yapıldı. Ve ne yazık ki kurula yazılı olarak verdiğimiz,  aşağıda sizlerle paylaşacağımız önlemler tartışılmadı.

Cumhurbaşkanı tarafından önerilen tek ek önlem ise çok yüksek riskli illerde Cumartesileri de sokağa çıkma yasağı. Biz hükümetin aklımızla oynamaya devam ettiğini düşünüyoruz ve kamuoyunun bilgisine sunmak üzere pandemi kuruluna yazılı olarak önerdiğimiz önlemleri sizlerle de paylaşmak istiyoruz.

 

“VERİLERİN PAYLAŞIMI ŞEFFAF OLMALI”

Verilerin paylaşımı şeffaf olmalı. Bu veriler; Mersin ilindeki pozitif vakaların ilçelere ve yaş, cinsiyet, mesleğe göre dağılımı, kaç kişiye test yapıldığı, mutant virüs sayısı, kaç kişinin hastaneye yatırıldığı ve yoğun bakımlara yatan hasta sayısı, gerek hastanelere yatışlarda ve gerekse pozitif vakalarda aşılı olanlarla olmayan farkını içermelidir.

 

STKLAR İLE BİRARAYA GELİNMELİ

Filyasyonda ve tedavide yaşanan sorunların giderilebilmesi için, meslek odaları (özellikle sağlık meslek odaları olan Tabip Odası, Eczacı Odası, Diş Hekimleri Odası ve Veteriner Hekimler Odası), sağlık sendikaları ve 1. 2. 3. basamak temsilcilerinin Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile periyodik bir araya gelmelerinin sağlanması.

Vatandaşın düzenli bilgilendirilmesi ve güveninin kazanılması ve bu şekilde aşı tereddüdünün yok edilmesi için toplu taşıma ve toplu çalışma alanlarında düzenli bir faaliyeti belediyelerle organize olarak yapmak. (Bildiri dağıtımı, afiş asma, bilbordlardan duyuru yapılması vb)

 

“ÖĞRETMENLER AŞILANMALI”

Yüz yüze eğitimin bundan sonra aksamaması için okullarda her türlü tedbirin alınması, okullardaki filyasyona yönelik daha somut adımların atılması, öğretmenlerin ve diğer milli eğitim çalışanlarının çok acil aşılanmasının sağlanması.

Bu önlemlerin acilen yerine getirilmesi ve ayrıca test sayılarının arttırılması, temaslıların izole edilmesinde kişinin keyfiyetine bırakılmaksızın çok daha özenli olunması gerektiğini düşünüyoruz. Aksi taktirde önümüzdeki sürecin çok daha karanlık olması kaçınılmazdır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA