“TARIMSAL ELEKTRİKTE İNDİRİM YAPIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TARIMSAL ELEKTRİKTE İNDİRİM YAPIN”


 

Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel tarımsal üretimde kullanılan elektrikte indirim uygulanması için kanun teklifi verdi. Gökçel teklifinde, “Tarımsal üretimde kullanılacak elektrik tarifesi fiyatlarında indirimler uygulanması yerinde olacaktır” dedi.

Haber Merkezi

 

 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, tarımsal üretimde kullanılan elektrikte indirim uygulanmasına dair kanun teklifi verdi. Gökçel, tarımsal üretimde elektrik tüketiminin en önemli girdilerden biri olduğunun altını çizdi. Elektrik enerjisinin zirai mücadele ve hayvancılıkta da önemli yer tuttuğunu ifade eden Gökçel, küresel iklim değişikliğine bağlı olarak elektrik enerjisi kullanımının yıllara bağlı olarak arttığını vurguladı. Gökçel, “Enerji kullanımı hayvancılık ve tarımsal üretim bağlamında artık vazgeçilmez bir durumdadır” dedi.

 

“MEVCUT ELEKTRİK TARİFELERİNDE ÜRETİM YAPMAK MÜMKÜN DEĞİL”

CHP’li Gökçel teklifinin gerekçesinde mevcut enerji tarifelerinin üretim maliyetlerini çok yükselttiğini kaydetti. Gökçel, “ Artan maliyetler üreticilerin tarımsal üretimde yüksek maliyetler karşısında üretimden uzaklaşmasına ve tüketicilerin ucuz gıdaya erişememesine sebep olmaktadır” dedi. Kanun teklifinde elektrik tarifelerinde yapılacak indirimle maliyetlerin azalacağını vurgulayan Gökçel, gıda enflasyonunun indirimlerle önlenebileceğini ifade etti. Tüm dünyada gıda krizi yaşandığına değinen Gökçel, üretimin artırılarak bu krizden  etkilenmemek için tarımsal üretimde kullanılan elektrik fiyatlarında indirime gidilmesi gerektiğini belirtti.

 

“TARIMSAL ELEKTRİKTEN KDV ALINMASIN, TARİFEDE YÜZDE 50 İNDİRİM UYGULANSIN”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, tarımsal üretimde kullanılan elektrikte indirime yapılması amacıyla verdiği kanun teklifinde tarımsal üretimde kullanılan elektrik enerjisinde KDV alınmamasını teklif etti. Bununla birlikte Gökçel, Elektrik Piyasası Kanununda yapılacak değişiklikle tarımsal üretimde kullanılan elektrik tarifesinde yüzde 50 indirim uygulanmasını teklif etti. Bu şekilde elektrik maliyetinin azaltılmasını öngördüklerini ifade etti. Enerji maliyetlerinin çok yüksek olduğuna değinen Gökçel, sağlıklı ve sürdürülebilir bir üretim için enerji fiyatlarının muhakkak indirilmesi gerektiğini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA