SİLİFKELİ ÖĞRENCİLERİN DİYETİSYEN KÜBRA KAYNAR KURUBAŞ İLE SÖYLEŞİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKELİ ÖĞRENCİLERİN DİYETİSYEN KÜBRA KAYNAR KURUBAŞ İLE SÖYLEŞİSİ


 

Haber Merkezi

 

Silifke Atatürk Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Aysel UYSAL KÖSE’nin ve Seyhan Cumhuriyet Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Sevda YARAŞ’ın kurucu ortak olduğu, Pandemi Gölgesinde Hayat eTwinning projesi öğrencileri 27 Mart Cumartesi günü Diyetisyen Kübra KAYNAR KURUBAŞ ile çevrim içi bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiyi Silifke Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Eylem GEÇERGÜN organize etti ve söyleşinin moderatörlüğünü üstlendi.

"Sürdürülebilir Sağlıklı Beslenme Önerileri, Ergenlikte Sağlıklı Beslenme, Pandemi Döneminde Beslenmede Dikkat Edilecekler, Sağlıklı Menü Önerileri, Besinlerin Kalori Değerlerine Örnekler" gibi konularda bilgiler veren Dyt. Kübra KAYNAR KURUBAŞ söyleşinin ilk oturumunda öğrencilere sunum yaptı. İkinci oturumda değerli diyetisyen, öğrencilerin sorularını özenle yanıtladı. Sayın Kübra KAYNAR KURUBAŞ ile yapılan güzel ve verimli söyleşide proje ekibi oldukça yararlı bilgiler edindi.  

 

“Pandemi Gölgesinde Hayat” eTwinning projesi kapsamında 7 öğretmen ve 43 öğrenci vardır. Öğretmenlerimizin 3’ü Mersin'in Silifke ilçesinden, 2’si Karabük Yenice’den, 1’i Adana Ceyhan ve 1’i de Adana Seyhan’dan projemize dahil olmuştur. Ortaokul öğrencileri ile yürütülen proje ile evde kalınan bugünlerde öğrencilerin yeni hobiler edinmeleri, olumsuz bağımlılıklardan kurtulmaları amaçlanmıştır. Doğaya özen göstermek  ve evde sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazandırmak da projenin hedeflerindendir. “Pandemi Gölgesinde Hayat” eTwinning projesi 2021 yılının Mart ayında başlamış olup, 2021 yılının Mayıs ayı sonunda sona erecektir.  

 

DİYETİSYEN KÜBRA KAYNAR KURUBAŞ KİMDİR?

Medipol Üniversitesinde 2014-2018 yılları arasında Beslenme ve Diyetetik okumuştur. 2018-2021 yılları arasında Okan Üniversitesi Diyetetik bölümünde yüksek lisansını yapmaktadır. 2017-2018 yıllarında  “Sporcularda Besin Ögelerinin İncelenmesi ve Diyet Kalite İndeksi ile Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi” konusunda proje çalışması yapmıştır. Mesleki kariyerinde uluslararası ve ulusal birçok sempozyum, kongre, panel ve atölyeye katılmıştır. 2019 yılının Haziran ayından beri memleketi Silifke’de, Diyetisyen Kübra Kaynar Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin kurucu diyetisyeni olarak mesleğini yerine getirmektedir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA