ADANALIOĞLU’NDA NELER OLUYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADANALIOĞLU’NDA NELER OLUYOR?


 

Mersin’in tarımsal üretim ile öne çıkan Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesinde son 3 günde yaşanan kundaklama olayları aydınlatılmayı bekliyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Sık sık doğaya saldırılar ile gündeme gelen Mersin’de bunlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Son olarak tarımsal üretim ile öne çıkan Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesinde son 3 günde kundaklama olayları meydana geldi.

Tarım arazilerinin kıyısındaki ormanlık alanda 25 Mart gecesi saat 22:00 sularında bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın yürekleri ağızlara getirdi. Ancak ormanlık alanda 5 farklı noktada çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede hızla yayıldı. Yangına ilk müdahaleyi yöre halkı kazma ve küreklerle yaparken, itfaiye ve orman bölge müdürlüğünün müdahalesi ile yangın kısa sürede söndürüldü. Yangın sonucu 5 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Kundaklama şüphesiyle çıkarıldığı ileri sürülen yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

 

4 KM’LİK BİR ALANDA ATEŞLER YAKILMIŞ

Yangın sonrası CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen bölgeye giderek, incelemeler yaptı ve yöre halkı ile görüştü.

Bölgede yaptığı inceleme sonrası gazetemize değerlendirmelerde bulunan Antmen, 25 Mart gecesi çıkan yangın ile ilgili ciddi kuşkular olduğunu söyleyerek, “Yangınla ilgili 20 ayrı bölgede kundaklama olayı yaşandığına dair bilgiler var.

Bölgede yaklaşık 1-2 kilometre yürüyerek incelemeler yaptık. Mevzi mevzi, ayrı ayrı ateşler yakılmış. Kundaklama var gibi görülüyor. Özellikle seralara çok yakın yerler ateşe verilmiş. Yaklaşık 4 kilometrelik bir alanda ateşler yakılmış. Çiftçilerin söylediğine göre tutuşmamış benzin görülmüş.

Muhtarların, köylülerin erken müdahalesi ile olmasa fatura çok ağrı olabilirdi. Olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını öğrendik. Neden yapılığı konusunda net bir bilgi yok. Ancak kundaklama ihtimali çok yüksek.

Hangi amaçla ve neden yapıldığı mutlaka ortaya çıkartılmalı. Olayın takipçisiyiz” dedi.

 

“ORMAN AÇMA VEYA HUSUMET İŞİ DEĞİL”

Mahalle sakinleri, sahil şeridinde çıkarılan yangının bilinçli bir şekilde çıkarıldığını savundu.

Adanalıoğlu Limonlu Mahallesi Muhtarı İsa Sakar da, Çarşamba gecesi saat 22:00 sularında yangın haberini aldığnıı ve hemen bölgeye hareket ettiğini söyleyerek, “Olayın kasıtlı olarak yapıldığını düşünüyoruz.

Yangının çıktığı alan tarım alanlarının hemen yanında. Çiftçiler söndürmek için büyük çaba sarf etti. Yani ormandan yer açmak gibi bir durdum söz konusu olamaz. Husumet nedeniyle yapılmış bir durumda olamaz. Ancak fatura çok ağır olabilirdi. Çünkü yangın çıkartılan ormanlık alanın etrafında yaklaşık 20-25 çiftçinin arazileri bulunuyor. Biber ekili seralar var buralarda. Duyumlarımıza göre; yakınlardaki bir petrolden birileri tarafından mazot alınmak istenmiş, vermemiş görevliler silah çekme olayı olmuş. Olayla 3 kişi gözaltına alınmış. Kasıtlı yapılmış ama amaç ne bilmiyoruz.

Şaşırmış durumdayız. Olayın aydınlatılmasını bekliyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA