“TİYATRO, SEYİRCİSİ İLE VAR OLUR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TİYATRO, SEYİRCİSİ İLE VAR OLUR”


 

Koronavirüs nedeniyle yaklaşık bir yıldır kapalı olan ve seyircileri ile buluşmayı bekleyen tiyatrocular, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde ‘tiyatro, seyircisi ile var olur’ mesajı verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Tiyatro Derneği, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinliği düzenledi. Yenişehir Belediyesi Nikah Salonunda 26-27 mart tarihlerinde iki gün süreyle yapılan etkinliklerde tiyatro oyunları sergilenerek, söyleşiler yapıldı.

Pandemi şartlarına uygun sınırlı sayıda seyirciyle gerçekleştirilen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de katılarak, destek verdi.

Zilli Şıh Oyunu ile etkinliğe destek veren Prof. Dr. Nurhan Tekerek ile iki gün boyunca ‘Oyun Sahnelemede Reji Metin Analizi’ atölyesiyle Kımız Bozkır da sanatseverler ile buluştu.

Dernek üyesi Mustafa Çavuş’un sunuculuğunu üstlendiği etkinlik ise Şehnaz Çetiner ve Ceyhun Akgün’ün verdiği nefis müzik dinletisi ile başladı. Daha sonra 27 Mart Dünya Tiyatro Günü bildirgeleri okundu.

Dernek Başkanı Melih Kayadelen derneğin bildirgesini okurken üye Yeşim Can Avcı ulusal ve İrem Serin uluslararası bildirgeleri okudular.

 

“TİYATRO SEYİRCİ İLE VAR”

Başkan Kayadelen, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının herkesi olumsuz etkilediğini söyleyerek, “Alışkanlıklarımız, yaşam tarzımız, hayattan beklentilerimiz ve daha bir çok şey alt üst oldu. Etkisi en çok ve keskin hissedilen alan ise ekonomi oldu. Bir yıldır kapalı olan salonlar, oynanamayan oyunlar, seyirciyle buluşamayan biz tiyatrocular...

Bin yıldır olduğu gibi tiyatronun seyirciyle var olduğunun bilinciyle hepimiz bir bekleme dönemine girdik. Bu süreci, kimimiz kendimizi geliştirerek, araştırarak geçirdik. Kimimiz de başka işlerde çalışmak zorunda kaldık.

 

TİYATROCULARDAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ÇIKIŞI

Biz bu salgının geçmesini sabırla beklemeye devam ederiz. Ancak pandeminin olumsuz şartlarını fırsata çevirerek yaşam tarzlarımızı dizayn etme çalışmalarının da farkındayız. Kadınlara yönelik şiddetle mücadelede en kapsamlı sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece kararıyla çekilmemiz kadın haklarına vurulmuş en büyük darbedir. Kadın haklarını savunmak ve İstanbul Sözleşmesi’nin önemini vurgulamak için bugün iki kadın konuk çağırdık. Prof. Dr. Nurhan Tekerek ve Kımız Bozkır. 

 

“UMUDUMUZ TÜKENMEDİ”

27 Mart’ta özlem gidermek için bir araya, yarınlara dair umudumuzu tüketmediğimizi göstermek için sanatla bir araya gelmek istedik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tiyatroyu daha güzel bir dünyayı inşa etmek için araç olarak kullanmaya devam edeceğiz. Bu pandemi şartlarının etkilerini hafifletmek, umudumuzu diri tutmak için buluştuk Dünya Tiyatro Günü’nde. Çünkü sanat güzel yarınları yaratmak için en etkin araçtır.Biz yine buluşacağız sizlerle salonlarda. O güne dek sanatla kalın” dedi.

 

OYUNLAR SAHNELENDİ, ŞİİRLER OKUNDU

Daha sonra Prof. Dr. Nurhan Tekerek’in Zilli Şıh oyununun girizgâhını sahnelenmesinin ardından dernek üye Duvarsız Sanat Tiyatrosu, Ahmet Telli’nin şiirlerinden derlediği Soluk Soluğa adlı oyundan bir bölüm sahneledi.

Etkinlik sonunda ise Tiyatro Agon Kahkaha Garı adlı oyundan bir skeç sahneledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA