KİLOSU 250 TL | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KİLOSU 250 TL


 

Silifke can eriği Rusya, Almanya ve Hollanda’ya ihraç ediliyor. Mart ayının başlarında kilosu 250 TL’den satılan halen 150 liradan alıcı bulan örtü altı can eriği üreticisini güldürdü.

Mersin'in Silifke ilçesinin Göksu Vadisi köylerinde örtü altında üretilen ve turfanda olarak satılan can eriği 150 TL’lik kilosu ile üreticisini sevindirmeye devam ediyor. Hasadı yapılan erikler, 100'er gramlık kaselere konularak iç piyasada İstanbul, Ankara ve İzmir’e gönderilirken, Rusya, Almanya ve Hollanda’ya ihraç ediliyor.

Mart ayının başlarında 250 TL’den ilk satışı yapılan ve ihracatının da açık olması nedeniyle halen 150 TL’den alıcı bulan örtü altı can eriği üreticileri fiyatlardan ve satışlardan memnun olduklarını ifade ettiler. Hasadı yapılan erikler, 100'er gramlık kaselere konularak iç piyasada İstanbul, Ankara ve İzmir’e, gönderilirken, dış piyasada ise Rusya, Almanya ve Hollanda’ya ihraç ediliyor.

Açık alanda ise nisan ayında hasat beklediklerini ifade eden erik üreticisi Murat Temur, "Örtü altında yaklaşık 200 dönüme yakın bir arazimiz var. Buradan 200 ton civarında bir rekolte bekliyoruz. Açık alanda ise hasat Nisan ayının ilk haftasında başlayacak" dedi.

İhracattan dolayı erik fiyatlarının iyi gittiğini ifade eden Temur, “Kilosu 250 TL ile başladığımız erik satışımız şu günlerde 150 TL’den devam ediyor. Bu fiyatlar tüm üreticiyi sevindiriyor. Bu şekilde giderse üreticiler hem ettiği masrafı fazlasıyla alacak, hem de biraz para kazanmış olacak. İnşallah açıkta erik hasadı başladığında da eriklerimizi 40-50 TL arasında satabilirsek iyi para kazanmış olacağız. Şu an Türkiye’nin her yerinden tüccarlar bu bölgenin eriğini alabilmek için geliyor. Bu da bizleri sevindiriyor. Tüm üretici arkadaşlarımıza hayırlı ve bereketli hasatlar diliyorum” dedi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA