“TAŞ OCAKLARI HALK SAĞLIĞINA BÜYÜK ZARAR VERECEK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TAŞ OCAKLARI HALK SAĞLIĞINA BÜYÜK ZARAR VERECEK”


 

Mersin’in Toroslar ilçesinde açılmak istene taş ocaklarını TBMM’ye taşıyan Milletvekili Fatma Kurtulan, “Taş ocakları halk sağlığına büyük zarar verecek” uyarısı yaptı.

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, TBMM'ye verdiği Toroslar’da açılmak istenen taş ocakları soru önergesi ile yaşanabilecek çevre katliamına dikkat çekti.

Kurtulan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, “Mersin merkez Toroslar ilçesi Gözne Mahallesi’nde kurulması planlanan taş ocakları bölge halkının tepkisini çekmiştir. Kurulması planlanan taş ocaklarından etkilenecek 8 mahallede yaşayan yurttaşlar, mevcut taş ocağı nedeniyle susuzluk çektiklerini beyan etmiş, mahallelerine yeni taş ocakları kurulmasıyla bölgedeki su kaynaklarının kuruyacağını, kurulması planlanan yeni taş ocaklarıyla birlikte bölgede yürütülen küçükbaş hayvancılığın mera alanlarının yok olacağını, hayvancılık faaliyetleri ile bölgedeki tarım alanlarının ve bitki örtüsünün zarar göreceğini, halkın geçim kaynağı olan zeytin, katran, andız ağaçlarının yok olacağını ve taş ocaklarının halk sağlığına büyük zarar vereceğini belirtmişlerdir.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Bu bağlamda; Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinde olan 4 taş ocağının raporları beklenmeden yapım çalışmalarına başlanmasının gerekçesi nedir?

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinde olan 4 taş ocağının kurulumuna ilişkin kimin ve kimlerin yararı gözetilmektedir?

Konuya ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu ne aşamadadır?

Kurulması planlanan 4 taş ocağına ilişkin bölge halkı bilgilendirilmiş midir, bölge halkının rızası alınmış mıdır?

Söz konusu taş ocaklarının kurulması halinde bölge halkının mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA