MİMAR VE MÜHENDİSLERDEN KALEKÖY’E ÇIKARMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİMAR VE MÜHENDİSLERDEN KALEKÖY’E ÇIKARMA


 

Kaleköy’de 20 bin ağacın bulunduğu 260 bin metrekarelik alanın imara açılmak istenmesine tepkiler sürüyor. Bölgeye giderek hazırlayacağı rapor için keşif yapan TMMO İl Koordinasyon Kurulu, yöre halkının taleplerini de dinledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Yenişehir ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesinde bulunan ve 50 yıldır Mezitli Kaleköyü sakinleri tarafından kiralama usulü ile tarım arazisi olarak kullanılan hazineye ait 260 bin metrekarelik alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılaşmaya açılıyor.

TOKİ'ye devredilerek, galericiler sitesi ve küçük sanayi sitesi yapılmak istenen alanda tarım yapan üreticiler eylem yaparak tepkilerini göstermeye devam ediyor.

Son olarak Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu (İKK), bölgeye giderek hazırlayacağı rapor için keşif yaptı. Yöre halkı ile de bir araya gelen TMMO İl Koordinasyon Kurulu, talepleri dinledi.

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, “Şehir talan edilmek isteniyor” diyerek, buna karşı mücadelede kararlı olduklarını dile getirdi.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Necmi Birim de, “Mersin ili Çiftlik mahallesinde (Eski Kaleköyü)'nün 1000 hektarlık tarım alanları içerisindeki 26 hektarlık alanda onaylanan 1/5000'lik nazım imar ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarını yerinde incelemek için TMMOB İKK bileşenleri olarak saha keşif çalışmasına katıldık. O bölgede bitkisel üretim ve hayvansal üretim yapan çiftçilerimizle birlikte tarım alanlarının ranta kurban edilmemesi gerektiğini, imar planının iptal edilerek buraların tarım alanı olarak kalmasını istedik. İtiraz sürecinin tamamlanmasından sonra plan değişikliğine gidilmemesi durumunda, yargı sürecinin başlatılması için girişimde bulunacağımızı söyledik” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA