“KABUL ETMİYOR VE VAZGEÇMİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KABUL ETMİYOR VE VAZGEÇMİYORUZ”


 

GİZEM EKİCİ

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, Mersin Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndan, “İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz’ diyerek seslendi. Eyleme TKP ve CHP Kadın Kolları üyeleri de destek verdi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Başak Keskin, “Bir gecede alınan bu kararı kabul etmiyor ve İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz” dedi.

 

KARARI GERİ ÇEK SÖZLEŞMEYİ UYGULA

“Fesih kararının geri çekilmesine dair somut bir adım atılana dek de mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diyen Keskin, “Meydanlardan ve sokaklardan ayrılmayacağız. Biz kadınlar olarak fesih kararını kabul etmediğimizi söylerken devlet yetkilileri Ankara Sözleşmesinden bahsediyor. 2009’da AİHM tarihinde bir ilk yaşanmış, ilk kez bir Devletin vatandaşını ev içi şiddetten koruyamadığı için mahkûm edilmesine kanaat getirmiştir. Nahide Opuz’un mücadelesinden vazgeçmemesi İstanbul Sözleşmesine ilham olmuştur. İstanbul Sözleşmesi nice kadınların yaşam mücadelesinin bir sonucudur. Biz kadınlar direnerek, mücadele ederek ve vazgeçmeyerek bu sözleşmeyi kazandık. Kadınların korunması için başka bir sözleşmeye ihtiyacımız yok. İstanbul Sözleşmesi etkin uygulansaydı evli olduğu erkeğin kardeşinin tecavüzüne uğradıktan sonra şikâyet için gitti karakola Kürtçe bilen bir memur olmadığı için ifadesi alınmayan evine geri döndüğü zaman evli olduğu erkek tarafından öldürülen Fatma Altun Makas yaşıyor olacaktı. SETAP Şahin 60 şikâyette bulunmasın rağmen elini kollunu sallayarak gelen evli olduğu erkek tarafından öldürülmeyecekti. Ayşe Tuba Aslan’ın 23 kez suç duyurusundan bulunduğu eskiden evli olduğu erkek ile uzlaştırılmaya çalışılmayacak ve satırla öldürülmeyecekti. Nadire Kadirova’nın bir Milletvekilin evinde Milletvekillinin silahıyla ölmüş halde bulunmasına rağmen etkin soruşturma yürütülmemesi ve ölümünün şüpheli bırakılması mümkün olmayacaktı. Aleyna Çakır soruşturmasında Ümitcan Uygun hakkında şüpheli sıfatıyla işlem daha erken yapılacak, DNA örneğinin alınmasıyla başka bir suçla ilgili tutuklanması beklenmeyecekti. İstanbul Sözleşmesinden ayrılma kararını tanımıyoruz. Yerine getirilmesi planlanan Ankara Sözleşmesini kabul etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesinden tek bir kelimenin dahi çıkartılması kadınların hayatıyla oynamak demektir. İstanbul sözleşmesi kadınların güvencesidir” dedi.

 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ UYGULA

Meral Sivrikaya, Nagihan Üste, Hatice Yıldız, Sertpil Fikirli Rabia Doğan, Zilfinur Bakır isimli kadınları hatırlatan Başak Keskin, “Bunlar sözleşmenin feshinden bu zaman kadar geçen sürede öldürülen kadınların isimleridir. Bu 6 ölüm 6 saate gerçekleşti peki sözleşmenin kadın cinayetlerini artırdığını söyleyenler niye sesiz?

 

YASAYI UYGULA KADINI YAŞAT

İstanbul Sözleşmesinden tek bir kelimenin dahi çıkarılması kadınların hayatıyla oynamak demektir. İstanbul Sözleşmesi kadınların güvencesidir. Kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin artını ve herkesin görebildiği bu dönemde hala Devlet yetkilileri ‘kadın cinayetlerinin arttığı yalandır’ açıklamalarını yapabiliyorlar. Son on yıldır her ay kadın cinayetlerinin, şüpheli kadın ölümlerinin istatistiğini tutan ve yayınlayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak bunun yalan olduğunu biliyoruz. Aile yapısını bozduğu söylenen İstanbul Sözleşmesinin ev içi şiddeti önlemeye yönelik en güçlü mekanizma olduğunu biliyoruz. Sözleşmeyi feshetmek isteyen bu bahaneleri de fesih kararını da kabul etmiyoruz. Ve tekrar ediyoruz. Kararı geri çek sözleşmeyi uygula” diye konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA