“ŞİNASİ DEVELİ’NİN KALEMİNDEN BİZE KALAN ANILAR” OKURLAR İLE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ŞİNASİ DEVELİ’NİN KALEMİNDEN BİZE KALAN ANILAR” OKURLAR İLE BULUŞTU


 

Mersin’e bağlılığı, kent kültürüne ve tarihine katkıları ile kent belleği olarak da bilinen Şinasi Develi unutulmuyor. İçel Sanat Kulübü’nce okurla buluşturulan, “Şinasi Develi’nin Kaleminden Bize Kalan Anılar” kitabı kamuoyuna tanıtıldı.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin’de 2020 yılında kaybettiğimiz kentin belleği olarak da anılan Şinasi Develi’nin anısına; İçel Sanat Kulübü bültenlerinde yayınlanmış yazılarından oluşan “Şinasi Develi’nin Kaleminden, Bize Kalan Anılar” adlı kitap raflardaki yerini aldı.

Kulüp üyeleri Baha Sadık Akıner’in yazılarını derlediği ve Nihat Taner’in editörlüğünü üstlendiği, basılmasına Mersin Baro Başkanlığı, Mersin Rotary Kulübü, Toros Rotary Kulübü, Akdeniz Rotary Kulübü, Kızkalesi Rotary Kulübü, Olba Rotary Kulübü, Silifke Rotary Kulübü ve Anatolia Rotary E-Kulübü’nün destek verdiği kitabın tanıtımı düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı.

 

“YAKTIĞI IŞIKLA HEP YAŞAYACAK”

Kitap tanıtım toplantısında konuşan İçel Sanat Kulübü Başkanı Mecit Baskın, böyle güzel bir etkinlikte bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını söyleyerek, “ Değerli büyüğümüz, Avukatımız hatta yazarımız sevgili merhum Şinasi Develi’nin bugün burada farklı bir şekilde anıyoruz. Şinasi bey rahmetli olana kadar kulüp dergilerimizde nerdeyse 22 sayısında çok güzel yazılar yazmıştır. Dergimizin adeta belleği olmuştur, hafızası olmuştur. Gerek kişiliğiyle gerek yaktığı ışıkla gönümüzde hep yaşayacaktır. Bu organizasyonu yürekten destekliyoruz. Şinasi Develi adının ve eserlerinin yaşatılmasına düzenlenen her türlü etkinliği desteleriz. Bazı insalar yaşarlar, gelişirler, büyürler, yaşlanırlar ölürler bazı insanlarda bu dünyada göç ettikten sonra bu dünyaya iz bırakırlar. İşte Şinasi develi böyle bir insandı. Yazdığı yazılarla hep bizim içimizde yaşayacak gönlümüzde yaşayacaktır. Bugün burada toplanmazda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

 

ŞİNASİ DEVELİ, BİR AŞK HİKAYESİ”

Kitabi derleyen Baha Sadık Akıner de, Şinasi Develi ismini duyduğunu ancak bunun yetmediğini anlamak gerektiğini söyleyerek, “Henüz yaşarken Büyükşehir Belediyesindeyken onunla ilgili bir yazı yazmamı istediler o zaman araştırdım. Araştırma sürecinde aslında onu ne kadar bilmediğimizin farkın vardım. Bence bir aşk hikâyesi Şinasi Develi. Çünkü kendisi Mersin sevdalısı, onun yazısını kaleme aldığımda sonrası da Şinasi Develi’nin değerini çok iyi anladım ve görüşmek istedim. Fakat görüşemedik, tanışamadık maalesef. Ama kıymetli oğlu ve torunuyla tanıştım çok gururluyum. İçel Sanat Kulübü dergilerinin belleği olduğunu düşünüyorum 72 yazısına rastladım okudukça hayran kaldım o kadar kıymetli araştırmalar ve güzel şeyler anlatmış ki ondan dolayı ona minnettarız. Böyle kıymetli bir insanı araştırdığımız için kıymetli yazılarını size sunduğum için çok gurur duyuyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA