TARİHİ DENİZ FENERİ MASAL EVİ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARİHİ DENİZ FENERİ MASAL EVİ OLDU


 

Haber Merkezi

 

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile UNSESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğinde Anadolu Masalları Projesi kapsamında hayata geçirilen Mersin Anadolu Ayşe Ecevit Masal Evi çocukları ağırlamaya hazırlanıyor.

Vali Ali İhsan Su, Mersin Kıyı Emniyeti Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilen tarihi Mersin Deniz Fenerinde faaliyete geçen masal evinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından konuşan Vali Su, proje ile çocukları kendi kültürel kodları taşıyan ve hayal güçlerini geliştiren Anadolu masalları ile tanıştırmayı amaçladıklarını ifade ederek, Mersin ilçelerinden ilkokul ve okul öncesi çağlarındaki çocukların tarihi deniz fenerinde oluşturulan masal evinde masalları öğrenmelerinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Kısa sürede öğrencileri ağırlamaya hazırlanan Masal Evi’ne gelen öğrencilere, her atölyede masal öğretmenleri tarafından Anadolu Masalları ve Mersin’e ait Yörük Masalları’nın anlatımları gerçekleştirilecek. Masal anlatımlarından sonra öğrenciler, Sanat ve Etkinlik atölyesine geçerek dinlediği masalı resmedecek, seramik çalışması yaparak ebru sanatını icra edecek ve müzik etkinliklerini gerçekleştirebilecek. Oyun alanında ise Anadolu Çocuk Oyunları oynatılarak unutulmaya yüz tutmuş bu kültürel miras tekrardan hayata geçirilecek.

Vali Ali İhsan Su’ya incelemeleri sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da eşlik etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA