KEDİYİ EZEREK ÖLDÜRDÜ, HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ YOLUNA DEVAM ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KEDİYİ EZEREK ÖLDÜRDÜ, HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ YOLUNA DEVAM ETTİ


 

Mersin’de yol ortasında güneşlenen tek gözlü kediyi otomobiliyle ezerek hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam eden sürücü, görenlere pes dedirtti. Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenen olayda ezilen kedi hayatını kaybederken, hayvanın sahibi, sürücünün cezalandırılmasını istiyor.

Edinilen bilgiye göre olay, bu sabah merkez Toroslar ilçesine bağlı Korukent Mahallesi'nde meydana geldi. Bölgede yıllardır hayvan besleyen ve evinde çoğu engelli yaklaşık 70 kedisi bulunan Yasemin Açık, evindeki kameradan bir kedisinin yolda hareketsiz yattığı fark etti. Bunun üzerine dışarıya çıkarak kediyi kontrol eden Açık, kedisinin kanlar içinde olduğunu ve hayatını kaybettiğini belirledi. Hemen kamera kayıtlarını inceleyen Açık, bir otomobilin kedisini ezdiğini daha sonra hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ettiğini gördü. Açık, olayın ardından suç duyurusunda bulunarak sürücünün cezalandırılmasını istedi.

 

"GÖREREK, BİLEREK GELİP EZDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Olayla ilgili İHA muhabirine konuşan Yasemin Açık, kameralardan kapının önünde bir kedinin yolun ortasında yattığını fark ettiğini belirterek, "Ben de merak ettim ve dışarı çıktım. Baktığımda kedilerimden birinin öldüğünü ve etrafının kan olduğunu gördüm. Hemen nasıl olduğuna kameradan baktım. Bir otomobilin geldiğini, biraz da direksiyonu kedinin üzerine kırarak, bilerek üstünden geçiyor. Hem ön tekeriyle hem arka tekeriyle kediyi eziyor. Hiç durmadan dönüp gidiyor. Arabanın 2 tekeri üzerinden geçiyor ve fark etmemesi mümkün değil. Yukarıdan da geldiği için kediyi görmemesi de mümkün değil. Görerek, bilerek gelip ezdiğini düşünüyorum. Kayıtlarda da aynı şekilde gözüküyor zaten" dedi.

Ölen kediyi 6 sene önce bir çöpün içinden çıkardığını vurgulayan Açık, “Kutuyla çöpe atmışlardı. Yaklaşık bir haftalık ya var ya da yoktu. Yani oradan çıkarıp, biberonla besledim. 6 sene emek verdim. Bu dönemde onu kısırlaştırdım. Tabi çok hasta olduğunda ilk dönemde bir gözünü kaybettik. 6 sene sonra bu şekilde kaybettim. Tek gözü olmadığı içinde zaten ismini ‘tek göz’ koymuştum” ifadelerini kullandı.

 

"BÜTÜN HAYVAN SUÇLULARININ CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM"

Olaydan sonra şahsı bulduklarını belirten Açık, “Benim evimin alt tarafından tadilat yapılan bir evde işçi olarak çalışıyormuş. Gittim, görmediğini söyledi. Tabi ben görmediğine inanmıyorum. HAYDİ uygulaması üzerinden emniyet müdürlüğüne haber verdik. Avukat arkadaşım suç duyurusunda bulundu. Toroslar Belediyesi zabıtası hemen harekete geçti. Gerçekten bütün resmi kurumlar hemen olaya müdahale etti. Hemen şahsın bilgilerine ulaştılar. Onlar da şu anda çalışma başlattı. Bu şahsın cezalandırılmasını istiyorum. Onun nezdinde bütün hayvan suçlularının cezalandırılmasını istiyorum. Artık hayvanlara mal muamelesi yapılmamasını istiyorum. Artık kıymetli olsunlar. Kabahatler Kanunundan çıkıp, TCK’ya girmesini istiyorum. Onlara biraz daha önem verilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

 

HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ YOLUNA DEVAM ETMİŞ

Öte yandan, sürücünün otomobiliyle gelip kediyi ezmesi ve yoluna devam etmesi güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülere göre beyaz otomobiliyle sokağa giren sürücü, yolda yatıp, oynayan kedinin üzerinden geçiyor. 2 tekeriyle birden kedinin üzerinden geçen sürücü daha sonra hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ediyor.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA