TOROSLAR BELEDÝYESÝ’NDEN AÝLE MEKTEBÝ PROJESÝ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR BELEDÝYESÝ’NDEN AÝLE MEKTEBÝ PROJESÝ


 

Haber Merkezi

 

Sosyal belediyecilik anlayýþýyla çalýþmalarýný sürdüren Toroslar Belediyesi, ailelere ve bireylere saðladýðý ücretsiz danýþmanlýk ve rehberlik hizmetinin kapsamýný geniþleterek "Aile Mektebi Projesi'ni" hayata geçirdi.

 

Toroslar Kadýn ve Çocuk Danýþma Merkezi'nin alanýnda uzman psikologlarý ve okul öncesi öðretmenlerinin görev aldýðý proje ile ilçedeki okullarda okuyan tüm öðrencilere ve ailelerine ulaþýlacak.

 

"ÇOCUKLAR VE AÝLELERÝ ÝÇÝN EN ÖZEL EÐÝTÝM"

Çocuklarýn ve gençlerin, saðlýklý ve mutlu bireyler olarak yetiþmesi ve ailelerinin de bu konuda bilinçlendirilmesinin hedeflendiði proje ilk olarak Musalý Veli Haþim Çiftçi Ýlk ve Ortaokulu'nda baþladý.

 

Motivasyonu artýrýcý faaliyetler gerçekleþtiren uzman psikolog ve okul öncesi öðretmenler, ilk okul gruplarýna "Mahremiyet", ortaokul gruplarýna ise "Ergenlik nedir, akran zorbalýðý ve sýnav kaygýsý" konularýnda bilgilendirici eðitimler verdi.

 

Öðrencilerin ilgiyle dinlediði eðitimlerde, mahremiyetin önemi ve tehdit altýndayken neler yapýlmasý gerektiði anlatýlýrken, akran zorbalýðýna da dikkat çekilerek, öðrenciler arasýnda psikolojik, fiziksel ve sözel olarak yapýlan her olumsuz davranýþýn  akran zorbalýðý olarak tanýmlandýðý belirtildi. Saðlýklý ve doðru iletiþimin önemine de vurgu yapan psikologlar, öðrencilerin velileriyle de iletiþime geçerek online rehberlik hizmeti sundu.

 

Eðitimin ardýndan öðrencilere, Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz tarafýndan gönderilen hediyeler de verildi.

 

 

BAÞKAN YILMAZ; "BÝZ, BÜYÜK VE GÜÇLÜ BÝR AÝLEYÝZ"

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, Aile Mektebi Projesi ile ilçedeki tüm öðrencilere ve velilerine ulaþacaklarýný söyleyerek; "Bu proje ile eðitimi aileden baþlatýyoruz" dedi.

 

Güçlü ve mutlu aileler için herkesin üzerine düþen görevi yapmasý gerektiðinin altýný çizen Baþkan Yýlmaz, teknolojinin hýzla geliþtiði günümüzde toplumun temel yapýsýný oluþturan aile kurumlarýnýn korunmasýnýn önem arz ettiðini belirtti.

 

Baþkan Yýlmaz; "Toroslar Kadýn ve Çocuk Danýþma Merkezimiz ile ailenin ve bireylerinin sorunlarýnýn tespiti ve çözümü noktasýnda önemli çalýþmalar yapýyoruz. Özellikle çocuklarýmýz ve gençlerimiz, pandemi sürecinden en çok etkilenin grupta yer alýyor. Onlarýn daha saðlýklý ve mutlu bireyler olarak yetiþmeleri en büyük arzumuz. En deðerli varlýklarýmýz olan çocuklarýmýzýn eðitim hayatlarýndaki baþarýlarýný, psikolojik ve zihinsel geliþimlerini desteklemek, aileleri ve sosyal çevreleriyle uyumlu bir þekilde iletiþim kurmalarýný saðlamak amacýyla Aile Mektebi Projemizi hayata geçirdik. Projemiz ile hedefimiz bilinçli birey, mutlu aile ve mutlu toplum" diye konuþtu.

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA