BÜYÜK KAVGA ÇIKACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜK KAVGA ÇIKACAK!


 

Danıştay kararına göre belediye başkanları, belediye şirketlerine meclisin onayı olmadan yönetici atayamayacak. Belediye yönetiminin CHP’de, meclis üstünlüğünün ise Cumhur İttifakı’nda olduğu Mersin’de kararın büyük kavgaya neden olması bekleniyor!

Hediye Eroğlu

 

Danıştay, başkanları muhalefet partisinden olan fakat meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakının oluşturduğu büyükşehir belediyeleriyle ilgili tartışma yaratan bir karara imza attı. Karara göre belediye başkanları, belediye şirketlerine meclisin onayı olmadan yönetici atayamayacak.

 

SEÇER’İN YAKIN EKİBİ NE OLACAK?

Danıştay, belediyelerin iştiraki olduğu şirketlerdeki belediye tüzel kişiliğindeki temsilcilerin değiştirilmesi yetkisini, başkanlardan alarak meclise verdi. Karar, Büyükşehir Belediye Yönetiminin CHP’de, meclistin ise Cumhur İttifakı’nda olduğu Mersin’de ‘kaos’ korkusuna neden oldu.

Karar sonrası gözler; Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yakın isimlerin atandığı İMAR AŞ ve KÜLTÜR AŞ gibi belediye iştiraklerine çevrildi. 

Belediye iştiraklerine yönetici atma yetkisinin meclise verilmesi ile görevlendirmelerde önümüzdeki günlerde hareketli saatler yaşanması bekleniyor.

 

KARA KARA DÜŞÜNÜYORLAR

İdare ve saha arasında köprü görevi yapan şirket yönetimlerinin muhalif kanat tarafından seçimi, hizmetlerin engellenmesi, aksaması endişesine de neden oluyor.

Büyükşehir’i, “Köprü değil set olacaklar” korkusu sararken, idare ile yöneticiler arasında yaşanacak gerilimlerin mağduru kent olacak!

Belediye başkanlarının yaptırım gücü zayıf olan şirket yöneticilerinin yaratacağı sıkıntının etkisi kara kara düşünülüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA