HATUN KOÇ’UN ADALET ARAYIŞI SÜRÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HATUN KOÇ’UN ADALET ARAYIŞI SÜRÜYOR!


 

Mersin’de eski eşi Hatun Koç’u (28), 7 yaşındaki kızlarının gözü önünde pompalı tüfekle vurarak, ayağının sakat kalmasına neden olan Özkan Yarbi’nin (35) yargılandığı dava ikinci defa ertelendi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de 27 Mayıs 2019’da, fail Özkan Yarbi, kızına bayramlık alma bahanesiyle 2014 yılında boşandığı Hatun Koç ve kızıyla buluşmak istediğini söyleyerek biraraya geldi ve barışma talebini reddettiği gerekçesiyle 4 el ateş ederek av tüfeğiyle vurdu.

Silahın tutukluk yapması sonucu iki kurşun sektiği için tesadüfen hayatta kalan Hatun Koç, topuğundan ve bacağından aldığı iki kurşun sebebiyle bir dizi operasyon geçirdi.

Hatun Koç’un tüfekle vurulmadan önce defalarca darp edilip, bıçaklanması ve evi yakılması sonucu 25 kere suç duyurusunda bulunmasına rağmen hiçbir şekilde tutuklanmayan ve ceza almayan Özkan Yarbi’nin bu defa en ağır cezayı alması isteniyor.

 

DURUŞMA İKİNCİ DEFA ERTELENDİ

Hatun Koç’u vurduğu olayla ilgili devam eden dava kapsamında Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Yarbi’nin yargılanması sürüyor.

Mahkeme heyeti, Yarbi'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için ikinci defa duruşmayı 15 Haziran 2021’e erteledi.

 

SERBEST KALACAĞI KORKUSU YEME-İÇMEDEN KESTİ

Duruşmaya Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile CHP’li kadınların destek verdi Hatun Koça, gazetecilere yaptığı açıklamada, adalet çağrısını yineledi.

“Mahkeme süreci haddinden çok fazla uzadı ve her mahkeme öncesi çocuklarım ile bir hafta kala tahliye olacak mı, ne olacak diye? Düşünmekten yemek yiyemiyor, bir şey içemiyoruz” diyen Koç, korktuğunu söyledi.

Davanın biran önce sonuçlanmasını ve Yarbi’nin en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Koç, “Çeşitli suçlardan 33 tane dosyası olmasına rağmen hala dışarı çıkacağına dair korku yaşıyoruz. 33 dosyaya rağmen bırakmamaları lazım normal şartlarda ama ne kadar güvenebiliriz bilmiyorum. Şuana kadar beni şah damarımdan bıçaklayıp bir gün bile yatmayan bir adamdan bahsediyoruz. Biran önce en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Şimdiye kadar ben hep çocuklarım için mücadele ettim, kaçtım ondan kurtuldum bazen kurtulamadım, yaralandım bir şekilde hayatımı sürdürdüm ama bundan sonra onun tam istediği pozisyondayım. Koşamam, kaçamam bana istediği her şeyi yapabilir şuan o yüzden onun serbest kalmasını istemiyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA