ADETA CANLARI ÇIKIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADETA CANLARI ÇIKIYOR!


 

Koronava virüs ile mücadelede turuncu kategori ile yüksek riskli iller arasında yer alan Mersin’de 60 kişilik filyasyon ekibi için Tabip Odası Başkanı Antmen’den, “Adeta canları çıkıyor” diyerek sayısının arttırılması talebi geldi!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de koronavirüs ile mücadelede aralıksız sürürken çalışmaların en önemli ayağını yürüten filyasyon ekiplerinin sayısı arttırılması için çağrı geldi.

Şuana kadar 9 doktor 20 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiği kentte önlemlerin arttırılması gerektiğini açıklayan Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, kentte görev yapan 60 kişilik filyasyon ekipleri için çağrıda bulundu.

 

“PANDEMİYE KARŞI ZAFER SAHADA KAZANILIR”

“Filyasyon ekiplerini attırılması, daha etkin bir filyasyon yapılması, filyasyon ekibinin sürekli sahada olmasının sağlanması gerekiyor” diyen Antmen, “Bir ekibin üzerine tonlarca yük yükleyerek değil de grupları çeşitlendirerek ve daha insani koşullarda çalışmalarını sağlayarak pandemiye karşı zafer sahada kazanılır.

 

“FARKLI MESLEK GRUPLARI GÖREVLENDİRİLEBİLİR”

Filyasyon ekiplerinde öğretmen ve din görevlileri de var, bunun bir sakıncası yok çünkü sağlık çalışanı sayısında yetersizlik var ve çok yoruluyorlar. Değişik meslek grupları belli bir eğitimden geçmeleri kaydıyla filyasyon ekibinde olması uygudur ama yönetim ve idare tamamen sağlık çalışanlarında olmalıdır.

 

“ŞİKAYETLER ARTTI”

Filyasyon ekiplerine ilişkin çok sayıda şikayet alıyoruz. Filyasyon ekibi zamanında ulaşamıyor bu da ekip sayısının çok yetersiz olduğunu göstergesi. Ekip sayısı şuan ne olursa olsun daha arttırılması çeşitlendirilmesi gerekir. Bu sahadaki gözlemden çıkan bir sonuç.

Ama filyasyon ekibinde görevli olanların adeta canları çıkıyor sabah akşam sahadalar ama yetişemiyorlar” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA