“DEMOKRASİ DÜŞMANI ADIMLARINIZDAN VAZGEÇİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DEMOKRASİ DÜŞMANI ADIMLARINIZDAN VAZGEÇİN”


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, AKP iktidarına; “Demokrasi düşmanı adımlarınızdan vazgeçin” çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

HDP’nin kapatılma davası, Ömer F.Gergerlioglu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi, İstanbul Sözleşmesinden çıkılmasına karşı Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, AKP iktidarına; “Demokrasi düşmanı adımlarınızdan vazgeçin” çağrısı yaptı. Özgür çocuk Parkı’nda SES Mersin Şube önünde yapılan basın açıklamasını Platform adına Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen okudu.

 

“YAŞANANLAR; İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI’NIN PARÇASI”

AKP iktidarının iki hafta önce açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı sonrası, kafasındaki demokrasi ve insan hakları anlayışına yönelik adımları teker teker attığını belirten Antmen, “Öncelikle HDP’nin kapatılması için harekete geçtiler ve 687 HDP’linin siyaset hakkını yasaklama adımı attılar.

Hemen ardından HDP milletvekili ve insan hakları aktivisti Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun hukuk dışı bir yolla milletvekilliğini düşürdüler. Ve dün gece yaka-paça gözaltına aldılar. Üzerini giyinmesine bile fırsat verilmeyen Gergerlioğlu’nu, saatler sonra serbest bırakarak aslında amaçlarının onu Meclis’ten çıkarmak olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koydular.

Bunlar yetmezmiş gibi hafta sonu gece yarısı KHK’sı ile İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiklerini açıkladılar. Tüm bunlar 3-4 günlük bir süreç içerisinde oldu ve İnsan Hakları Eylem Planı’nın birer parçaları olarak sahneye sürüldü.

 

“BUNDAN SONRAKİ AŞAMA; ANAYASA”

Bundan sonraki aşamanın yeni bir Anayasa olması muhtemeldir. Zira bugüne değin yaptıklarının kendi iktidarlarını kurtarmak için yetmeyeceğini bilen AKP hükümeti, yeni Anayasa ile faşizmi kurumsallaştırmak, iktidarını bu şekilde kurtarmak istiyor.

HDP’nin kapatılması, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve yaka paça gözaltına alınması hukuki değil siyasidir, altında Saray’ın mührü, Erdoğan ve Bahçeli’nin imzası bulunmaktadır. AKP ve MHP’nin bu ülkeye ve topluma verebileceği hiçbir şeyi kalmamıştır. İktidarlarını sürdürmek için hukuku, yargıyı, devletin tüm kurum ve imkânlarını sopa olarak kullanmaktan başka tüm çareleri tükenmiştir. HDP’ye açılan kapatma davası, siyasi açmaz ve acizliklerinin ne kadar derinleştiğinin bir ifadesidir.

HDP’ye yönelik kapatma davası bir arada yaşam zeminlerini tahrip etmeye, toplumu etnik temelde bölmeye hizmet edecektir. AKP ve MHP kendi bekaları için, ülkeyi böyle bir yangının içine atmaktan çekinmemiştir. Bilinmeli ki onlarca yıldır şiddet ve baskı ile sürdürülen politikalar nasıl sonuçsuz kaldıysa bu kararlarla da seçmen iradesini engelleyemeyecektir.

Bu hukuk ve demokrasi dışı girişim karşısında, HDP’nin ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yanında olacağız, demokrasiyi, özgürlükleri, hukuku savunmaya devam edeceğiz.

 

“ŞİDDETTE İKTİDARIN DOĞRUDAN SORUMLULUĞU BULUNMAKTA”

Bir gece kararnamesiyle, cumhurbaşkanının imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuzca çıkıldığının duyurulması ardından kadınların yaşamları bir kez daha tehdit altındadır. Bugüne değin uygulamamakta ısrarcı oldukları için her gün kaybettiğimiz kadınların ölümlerinde, kadınlara ve LGBTİ+’lara yönelik şiddette iktidarın doğrudan sorumluluğu bulunmaktadır.

Kadına yönelik şiddeti bitirme sözü daha hafızalarda tazeyken İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararı AKP iktidarının ve siyasal İslamcı gericiliğin kadına yönelik şiddeti bitirmeyi bırakalım ancak sorumlusu olabileceğini bir kez daha göstermiştir.

Milyonların artık sırtında istemediği iktidar köşeye sıkıştıkça saldırganlaşıyor ve her gün bir hakkımıza saldırıyor. Ancak unutulmasın ki kadınların yaşamlarının yanında tek adamın koltuk sevdası bir hiçtir. Söyledik, yine söylüyoruz İstanbul Sözleşmesi hepimizindir vazgeçmiyoruz. Bütün kadınları ve LGBTİ+’ları yaşamlarını hedef alan bu saldırı karşısında İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya çağırıyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA