EĞİTİM İŞ MERSİN’DEN ANLAMLI ÇANAKKALE ETKİNLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EĞİTİM İŞ MERSİN’DEN ANLAMLI ÇANAKKALE ETKİNLİĞİ


 

Haber Merkezi

 

Eğitim -İş Sendikası Mersin Şubesi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinliği düzenledi.

Sendika Mersin Şubesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte Çanakkale'de şehit düşen Mersin Kocavilayet Köyü'nden Melcik Ahmet'in oğlu Şehit Ali'nin torunu Mehmet Melcik'e Şehide Saygı beratı verildi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinliğine Mersin Şube Başkanı Nesime Aslan, Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şube Başkanı Muazzez Benzetsel, Şehit Torunu Mehmet Melcik ve sendika üyeleri katıldı.

 Başkan Aslan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili yaptığı konuşmasında, "Çanakkale savaşı bir ulusun var olma mücadelesinin, sayıca daha kalabalık, teknolojik açıdan daha üstün ve acımasız bir düşmana karşı kazandığı savaş tarihinin en önemli ve en muhteşem zaferidir. Türk’ün bu büyük destanı, tarihin ortasında altın anıt gibi durmaktadır. Milletin birliği ve inancı Çanakkale’yi geçilmez kılmıştır.

Çanakkale Zaferi, Türk Ulusuna Mustafa Kemal gibi bir dahi komutanı armağan etmiştir. O komutan Çanakkale’nin kara günlerine masmavi ışık olmuştur. Çanakkale’de Türk Ulusu büyük tarihine muhteşem bir sayfa eklemiştir. Bağımsızlık savaşının temelleri Çanakkale’de atılmış, cesaret ve inanç orda dirilmiştir.

On beş yaşlarında çocukların gittiği ve bir daha dönmediği Çanakkale, Anadolu’nun en acı tarihi ve en gurur duyduğu destanıdır.

Çanakkale Zaferinin 106. Yılında bin yılın destanını yazan Mustafa Kemal Atatürk ve o büyük kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Aslan, etkinlikte Çanakkale'de şehit düşen Melcik Ahmet'in oğlu Şehit Ali'nin torunu Mehmet Melcik'e Şehide Saygı beratını takdim etti.

Mersin Kocavilayet Köyü'nden Melcik Ahmet'in oğlu Şehit Ali'nin torunu Mehmet Melcik de Çanakkale’de şehit düşen Mersinli bin200 şehidi anmaya geldiğini ifade ederek,106 yıl önce kazanılan Çanakkale Zaferinin övüncünü yaşadıklarını dile getirdi. Mersin'de bu kutsal savaşa katılan Mersinli kahramanlar adına bu saygı beratını aldığını belirten Mehmet Melcik,"Eğitim İş Sendikasının Mersin Kahramanlarını bu anlamlı günde hatırlamasından duyduğu dile getirerek, teşekkür etti.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinliği, kapsamında bir de müzik dinletisi yapıldı. Eylem Yüceer, Serkan Toptutan ve Samet Nazlı’nın enstrümanlarıyla Çanakkale Türküsü, Yemen Türküsü gibi günün anlamına uygun eserleri seslendirdikleri etkinlikte duygusal anlar yaşandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA