HDP MÜCADELEDE KARARLI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP MÜCADELEDE KARARLI


 

Kapatma davası ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine tepki amaçlı sokağa inen HDP Mersin İl Örgütü, mücadelede kararlı olduklarını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

HDP Mersin İl Örgütü, kapatma davası ve Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğini düşürülmesi ile ilgili bir basım açıklaması yaparak yaşananlara tepki gösterdi.

Özgür Çocuk Parkında yapılmak istenen basın açıklamasına polisin izin vermemesi üzerine, parti binası önünde bir araya gelen HDP’liler, “HDP halktır, halk kapatılamaz, Ömer Faruk Gergerlioğlu yalnız değildir” pankartı açtılar.

Burada basın açıklamasını okuyan HDP EŞ Genel Başkan Yardımcısı Salih Kaplan, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerioğlu’nun, iktidarın siyasi hesapları ve hukukun çiğnenmesiyle vekilinin düşürüldüğü gün, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın parti hakkında kapatma davası açtığını kaydetti.

“Şu çok iyi bilinmelidir ki; Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye halkların gönlünde yer etmiş korkusuz bir hak savunucudur” diyen Kaplan, “Ömer Faruk Gergerlioğlu, halkımızın iradesi, halklarımızın vekilidir ve ne yaparsanız yapın bu gerçek asla değişmeyecektir.

Türkiye halkları bilinmelidir ki; Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletmeliliğinin düşürülmesi ve aynı gün partimize karşı açılan kapatma davası sadece halkın iradesine değil aynı zamanda Türkiye’deki hak ve hukuka vurulan derin bir darbedir.

AKP partisi kendisine bağımlı ve taraflı halle getirdiği yargıyı, siyaseti dizayn etmek için adeta bir sopa olarak kullanmaktadır.

Bu iktidar darbeci bir yönetim olarak tarihe adını yazdırmıştır. AKP, kapatma davası ile yargı üzerinden MHP’ye bir kongre hediyesi vermiş, savcılar siyasi talimatla harekete geçmiştir” dedi.

 

“SANDIKTA YENEMEDİLER, YARGI İLE TASFİYE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

AKP ve MHP ittifakının fikren, politik olarak ve sandıkta üstünlük sağlayamadıkları HDP’yi şimdi yargı eliyle demokratik siyasetten tasfiye etmeyi hedeflediğini savunan Salih Kaplan, “HDP’yi bir bina olarak gören zihniyet ilk seçimde bunun böyle olmadığını görecektir. Çünkü HDP sadece bir parti değil aynı zamanda büyük insanlığı hedeflemiş çok güçlü bir fikriyatın kendisidir. Bu fikriyat etrafında milyonlarca insan kenetlenmiş durumda. Milyonlarca insan siyasi iradesine ve geleceğine her zaman sahip çıkmıştır ve sahip çıkacaktır.

AKP- MHP iktidarı ise demokratik meşruiyetini yitirmiş, zor ve baskı aygıtlarıyla ayakta durmaya çalışmışlardır. AKP- MHP iktidarı şunu çok iyi bilmelidir ki, ne yaparsa yapsın, asla boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz ve demokratik siyasetten asla taviz vermeyeceğiz demokratik direnişimizi kararlı bir mücadeleyle sürdüreceğiz.

Ne var ki, bütün haksız ve hukuksuz uygulamalar baharın gelmesini önleyememiş ve asla da önleyemeyecektir. Bahar gelmiştir ve baharın getirdiği Newruz’u Newruz’un getirdiği direnişi ve direnişin getirdiği özgürlüğü sahiplenmek için tüm demokrasi güçlerini, toplumsal siyasal muhalefeti ve halkımızı bu siyasi darbeye hukukun ve demokrasinin açıkça tasfiye edilmesine karşı, 20 Mart Cumartesi günü, saat 11:00’de Tırmıl Miting Alanı’nda zalim duraklara karşı demirci kawalar olup Newroz ateşini harlamaya devam ediyor ve gelin hep birlikte Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim diyoruz.

 Bilinmelidir ki sahip olduğumuz tarihsel mücadele geleneğiyle, bu karanlık süreci de atlatacağız. İnançlı ve karalıyız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA