TRİBÜNE OYNAMAK İŞİN KOLAYI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TRİBÜNE OYNAMAK İŞİN KOLAYI!


 

Liman konusunda Başkan Vahap Seçer’i, tribüne oynamakla eleştiren ve “Tribüne oynamak işin kolayı” diyen MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, asıl meselenin ana konteyner limanı olduğunu ve bunun için de Ankara ile iletişim gerektiğini açıkladı. Başkan Seçer’in, 8 yıllık milletvekilliği ve 2 yıllık büyükşehir belediye başkanlığı döneminde konteyner limanı ile ilgili ne yaptığını da soran Topkara, bu proje için Mersin olarak Ankara’ya gitmeye hazır olduklarını bildirdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önceki gün işletici şirket MIP’in limanı Atatürk Parkında denizi doldurarak büyüme projesine karşı çıkmak adına temenni kararı alınması görüşmelerinde yaşanan gerilimin artçıları sürüyor.

Tansiyonun yükseldiği görüşmelerde salonu terk eden Cumhur İttifakı’nın önde gelen isimlerinden MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, gazetemize özel açıklamalar yaparak, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yüklendi.

 

“MECLİSTEN ÇIKMA GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOKTU”

Meclis toplantısına limanın projesi ile ilgili hazırlıklı gittiklerini ve söz almayı beklediklerini söyleyen Topkara, ancak Başkan Seçer’in salonda nizam ve intizamı sağlayamaması, CHP ve HDP’li meclis üyelerinin provoke edici tavırlarının gerilime neden olduğunu savunan Topkara, “Biz daha konuşmamıştık bile. En sonu bekliyorduk, hazırlık yapmıştık. Meclisten çıkma gibi bir düşüncemiz yoktu. Konuşacaktık, dile getirecektik. Cumhur İttifakı olarak yapılması gerekenler olduğu gibi Mersin açısından yapılması gerekenlerde var. Orta yolunu bularak, kendimizi ifade edecektik ama Vahap başkanın meclis idaresindeki tavrı HDP ve CHP Meclis üyelerinin olayı provoke edici tavrı ortamı gerdi. Son madde olduğu için

CHP’nin kasıtlı terör muhabbeti, büyükşehir belediye başkanının tavırları çok hoşumuza gitmedi. İşin tadı kaçtı ve biz bu işin içine girmek istemedik” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ ÇÖZÜM YÖNTEMİ BU OLMAMALI”

Ancak tüm bu yaşananlara rağmen fikirlerini söylemekte kararlı olduklarını da dile getiren Topkara, Biz ikinci limanda ısrarcıyız. Fakat gelinen noktada çok yönlü bakabilmek lazım. Vahap Başkan tribüne oynuyor. Her platformda ‘sayın bakan, vali, hükümet’ diyor. Ama bu işin çözümü meclisten temenni kararı alarak değil Ankara’da etkili ve yetkili insanlarla görüşmek. Proje şu an ihale aşamasına gelmiş, MIP kendince bir yol bulmuş bakanlıkta buna olur vermiş.

 

“BÜYÜKŞEHİR İKİNCİ LİMAN İÇİN NE YAPIYOR?”

Peki Mersin Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor? Hangi platformda ikinci limanın yapılması ile alakalı bir çabamız var?

Dünyanın 3’üncü büyük konteyner  limanı olacak bir proje için 8 yıl milletvekilliği ve 2 yılda Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan sayın Vahap Seçer ne yaptı, ne çaba gösterdi?

Bunları ortaya koymak lazım. Şekilden ibaret olmaması lazım” dedi.


“AMAÇ ÜZÜM YEMEK Mİ, BAĞCIYI DÖVMEK Mİ?”

Limanın projesiyle ilgili kent kamuoyunun ve meclisin yeterince bilgilendirilmediğini de sözlerine ekleyen Topkara, “Büyükşehir Belediyesinden veya ulaştırma bakanlığından bu konuyla ilgili bir bilgi gelmiyor. Sen bize bilgi verme, meclisi veya grupları toplantıya çağırma, çık orada ben böyle yapacağım’ de. Amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?” ifadelerini kullandı. 

Başkan Seçer’i, konuyla ilgili seçtiği yöntem üzerinden de eleştiren Mehmet Topkara, “Büyükşehir Belediye Başkanının çözüm yöntemi bu olmamalı. Meclisin bu şekilde gerilmesini tasvip etmiyoruz” diyen Mehmet Topkara, “Biz her şeye hakim olarak, konuşarak çözüm üretilebileceğini düşünüyoruz. Keşke başkanımız gidip Ankara ile konuşabilse.

Ayrıca bu konu yeni bir konu da değil. İki yıldır bu konu gündemde ama bununla ilgili genel idare nezdinde ne yapıldı? Tribüne oynamak işin kolayı.

Sayın Vahap Seçer, 2007-2015 yıllarında milletvekilliği yaparken bu projelerle ilgili ne yaptı? Meclis temenni kararı ile bu işler çözülür mü? Çözülmeyeceğini oda biliyor. Şehrin gündemini boşu boşuna işgal edip, Mersin’in kurtuluşuymuş gibi ve sadece Vahap bey veya bazıları buna karşıymış gibi gösteriliyor.

 

“TOPLANIP ANKARA’YA GİDERİZ”

Toplanılıp Ankara’ya gidiyoruz denilse biz de gideriz ama daha vali beye bile gidemedik. Vali, cumhurbaşkanının ildeki temsilcisidir. Büyükşehir ile valilikçe yan yana bir toplantı yapılamadı. Toplantılarda vali beyi eleştiriyor ama arka planda vali ile bir problemi olmadığını söylüyor.

Memleket sevdalısı 13 milletvekili, valilik, sivil toplum kuruluşları bu tip önemli konularda eskiden toplanıp ya şehirde ya da Ankara’da bir araya gelir, görüş alışverişi yapardı. Ama burada Vahap bey ‘ben bilirim tavrı’ sergiliyor ki böyle çözüm olmaz. Buna meclisi alet edip, meclisi bir yerler götürmenin de alemi yok” şeklinde konuştu.

 

“MIP’E, MECLİSTEN MESAJ GÖNDERDİ”

Mehmet Topkara, mecliste Başkan Seçer’in MIP’e yönelik, “Sen beni yok sayamazsın, beni beğenmezlik yapamazsın, ‘senden daha üsttekiler var’ diye işlerini Ankara’dan bitiremezsin. Sen benimle işbirliği yapmak zorundasın. Ben bu kentin selametini istiyorum, düzenini istiyorum. Ben sana yardımcı olayım. Ben demiyorum ki sermayeye, yatırıma karşıyız. Şimdi insanları, az önce arkadaşımın biri söyledi; cambaza bak taktiği ile başka yönlere çevirmeyelim. Hiç kimse burada yatırıma karşı değil. Yatırıma karşı değiliz, limana karşı değiliz, Mersin’in genişlemesine karşı değiliz, yabancı yatırımcıya, yerli yatırımcıya karşı değiliz, ama kanun var, nizam var, hukuk var, bu çerçevede yapılmak zorundadır. Bunun altını özellikle çizeyim” açıklamalarına da göndermelerde bulundu.

Topkara, “Başkan Seçer, ‘Sayın Gültak, MIP ile hükümet ile işi bağlıyor ama büyükşehir belediye başkanı olarak beni tanımıyorlar, tanısalar ben de bu işin içinde olurdum’ diye düşünüyor galiba, ben öyle hissettim. ‘Buradan mesaj veriyorum’ der gibi oldu. Bu mesajı da meclisin üzerinden verdi. Mecliste konuyu gündem yaparak meclisi kullanmaya kalktı.

MIP’in seni tanımasını istiyorsan bunun farklı yolları var. Mecliste suni gündem yaratarak MIP’i tehdit etmenin bir anlamı yok” dedi.

 

“ASIL MESELE KONTEYNER LİMANI”

Mersin’in ihtiyacı olanın Ana Konteyner Limanı olduğunu ve bunun için çabalanması gerektiğini dile getiren Topkara açıklamasını şöyle tamamladı; “Doğru şu; geçmişte yapılmış ikinci bir liman projesi var ve bu limanın kente kazandırılması lazım. İyileştirilme çalışmalarına bakmak lazım. Ama mesele çevre ise ikinci liman için de dolgu yapılacak. Asıl meselenin denizin temizliği veya ticaret olduğunu düşünmüyorum.
Asıl mesele MIP’in büyükşehiri tanıması, Büyükşehir bu işin içinde olmak istiyor gibi geldi bana.

 

“KÖPRÜLER NEDEN ATILIYOR?”

Liman büyükşehirin yetkisinde olmayan bir yer. Bize sadece görüş sormuşlar. Bizim olumsuz görüşümüze rağmen 3 yıl geçmiş ve biz hala kalıcı hamle yapamamışken bunun üzerinden Metro ve başka konuları örten bir gündem yaratıyoruz.

Peki Mersin’in diğer büyük yatırımları ile ilgili idare ile kim görüşecek: Bu köprüleri neden atıyoruz? Milletvekilleri ile barışık olarak Büyükşehir makamında çay içemiyoruz? Cumhur İttifakı Milletvekilleri neden Vahap bey ile görüşemiyor?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA