İŞÇİLERDEN GÜLTAK’A MOBBİNG TEPKİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞÇİLERDEN GÜLTAK’A MOBBİNG TEPKİSİ!


 

DİSK Genel İş Sendikası, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’i işçilere mobbing uygulamak ve sürgüne göndermekle eleştirerek, bu yanlışlardan geri dönmeye çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in merkez Akdeniz Belediyesi’nde işçilere yönelik mobbing, baskı ve sürgün iddiaları gündeme geldi. DİSK Genel İş Sendikası, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a, bu yanışlardan dönme çağrısında bulundu.

Sendika binası önünde “Akdeniz Belediyesi işçileri yalnız değildir” başlıyla bir basın açıklaması yapan Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Mart ayı sonu itibarı ile yerel seçimler ikinci yılını tamamlayarak 3’üncü yıla gireceğini anımsattı.

 

‘ÖRGÜT ÜYESİ’ SUÇLAMASINA TEPKİ

Göksoy, “İki 2 yıldır Akdeniz Belediyesi Başkanlığına gelen AKP’li Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak geldiği günden beri işçiyle uğraşmaktan mobbing uygulamaktan geri durmadığı gibi haksız hukuksuz uygulamalarla kendisini yargı yerine koyarak, işçileri asılsız, mesnetsiz suçlamalarla işten çıkarmaya zorladığı yetmiyormuş gibi kayyum döneminde işten atılanları örgüt üyesi olarak suçlamayı da kendisine vazife edinmiştir.

 

“ZORLA SENDİKADAN İSTİFA ETTİRİLDİLER”

Geçmişten bugüne Akdeniz Belediyesi’nde çalışan onurlu işçiler başta sendika değiştirme tehditleri ile zorla Akdeniz Belediye Başkan Yardımcıları ve yöneticileri tarafından sendikamız DİSK/Genel - İş’ten istifa ettirildiler.

 

“MOBBİNG, İŞLERİNDEN ETTİ”

Yetmedi sendika işyeri temsilcilerimiz ve üyelerimiz Ramazan Taman, Ramazan Kaya arkadaşlarımız makam şoförü olmalarına rağmen mobbing uygulanarak çöp kamyonu arkasına verilerek işten çıkmalarına neden olmuşlardır.

Yetmedi sendikamızın Şube Sekreteri’nin Eşi Duygu Yüksek işyeri ruhsatta çalışırken mobbı̇ng uygulanarak giriş kapısında nöbet tutturularak işten ayrılmasına sebep olmuşlardır.

Yetmedi yine sendika yönetim organlarımızda yer alan M. Can İlingi arkadaşımız demokratik yasal hakkı olan düşünce ve eleştiri hakkını kullanarak pandemi döneminde İçişleri Bakanı’nın istifasına dönük eleştirisi gerekçe gösterilerek işten atılmıştır.

Yetmedi kayyum döneminde işten atılanlar mahkeme kararı ile geri dönmelerine rağmen kayyum döneminde işten atılanlar ‘örgüt üyesiydi’ suçlamasında bulundu.

 

“8 MART ETKİNLİĞİ MOBBİNGE NEDEN OLDU”

8 Mart Kadınlar Gününde bilbordlarda, sosyal medyada “güçlü kadın, güçlü ülke ve güçlü ekonomi demektir’, ‘kadına şiddete en ağır cezalar verilmelidir’ , ‘1 gün değil 365 günün kadınlar günü olması gerektiğini dile getiren AKP’li Başkan Gültak çelişkilerle dolu bu açıklamasının ardından; işçiler siyasi parti ve derneklerde üye ve yönetici olmasının önünde yasal bir engel yokken mesai dışında sendika, siyasi parti ve 8 Mart etkinliklerine katılan işçileri adeta cezalandırırcasına mobbing uygulayarak temizlik işlerine göndermiştir.

 

Her belediyede olduğu gibi işçilerin unvanlarına ve vasıflarına uygun değişiklikler yapılabilir. Ancak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne gitti diye çalışana mobbing uygulanmaz. Farklı siyasi partilerin ve sendikamızın etkinliğine katıldı diye mobbing uygulanmaz.

 

“BU YANLIŞTAN GERİ DÖNÜN”

DİSK/Genel İş Sendikası olarak uyarıyoruz; belediyeler seçilmiş başkanlara miras değildir, başkanların işyeri şirketi hiç değildir. Belediyeler yerelde yaşayan halkların vergileri ile beslenen kurumlardır. Siyasetçiler, başkanlar gelir geçer ama işçiler, emekçiler her zaman var olur ve var olacaktır.

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ı kendisini yargı ve yasa yerine koyarak bu tür uygulamalardan derhal geri dönmeye ve eşitlikçi, demokratik bir şekilde ayrım yapmadan sürgüne gönderilen işçileri bir an evvel işyerlerine geri getirilmesinin hem iş, hem de iş barışı açısında önemini vurgulayarak, işçiyle uğraşanın iflah olmayacağının altını çizerek sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA