SENDİKA KARŞITI MÜDÜR YARGIYA TAŞINIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SENDİKA KARŞITI MÜDÜR YARGIYA TAŞINIYOR!


 

KESK’e bağlı Haber –Sen Mersin İl Temsilciliği; sendikal faaliyetleri engellemeye çalışan kraldan çok kralcı PTT müdürü olarak Toroslar Posta Dağıtım Merkez Müdürü A. E. Güney hakkında soruşturma başlatılması için hukuk mücadelesi başlatıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Toroslar Posta Dağıtım Merkez Müdürlüğünde sendikal faaliyetlerin engellendiği iddiaları gündeme geldi. KESK’e bağlı Haber-Sen Mersin İl Temsilciği, yaptığı basın açıklaması ile sendikal karşıtı faaliyetleri nedeniyle Toroslar Posta Dağıtım Merkez Müdürü A.E. Güney hakkında soruşturma başlatılması için hukuk mücadelesi başlattığını duyurdu.

 

“KRALDAN ÇOK KRALCI GEÇİNEN PTT YÖNETİCİLERİNİ UYARIYOR VE İFŞA EDİYORUZ”

Eğitim-Sen Mersin Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasını Haber-Sen Mersin İl Temsilcisi Adanur Eren okudu.

“Sendikal faaliyetlerimizi engellemek isteyen kraldan çok kralcı geçinen PTT yöneticilerini uyarıyor ve ifşa ediyoruz!” başlığıyla açıklama yapan…, Haber-Sen’in kamu sendikacılığı açısından Türkiye emek mücadelesi tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Haber-Sen’in 1989 Bahar Eylemleri süreciyle başlayan kamu sendikacılığı hareketinin önemli bir bileşeni olduğunu aktaran Eren, “1992 yılında kendi iş kolunda Tüm-Habersen adıyla ilk sendikayı kurmuştur. Sendikamız KESK-Haber - Sen tüm anti demokratik uygulamalara, baskı ve hukuksuzluğa rağmen taviz vermeden emekçilerin ekonomik, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi için mücadelesine kararlılıkla devam etmektedir. Bağlı olduğumuz tüm iş kollarında liyakatsızlığa, güvencesiz çalıştırılmaya yandaşlığa karşı biat etmeyerek gerek hukuki gerekse alanlarda sesini yükselterek 29 yıllık bir direniş ve mücadele birikimiyle sendikal hak mücadelesini bu günlere taşımıştır. Şüphesiz ki Tüm-Habersen’den Haber-Sen’e devam eden bu onurlu mücadele geleneği geleceğe taşınacak değerli bir mirastır. Şüphesiz ki emek demokrasi ve barış mücadelemiz kazanacaktır” dedi.

 

SENDİKA ANAYASA HAKKI

Temel hak ve özgürlüklerin en önemlilerinden biri olan sendikalaşma ve sendikal faaliyetlerin Anayasa ve yasalarla, Anayasanın 90.maddesi ile iç hukukun üzerinde olduğu kabul edilen başta İLO sözleşmeleri olmak üzere, uluslar arası sözleşmeler ve anlaşmalarla güvence altına alındığını anımsatan Adanur Eren, “4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 18. Maddesinde ‘kamu işvereni kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları veya olmamaları nedeniyle bir ayırım yapamaz’ ifadesi yer almaktadır.

Sendika özgürlüğü ve sendika hakkının korunması başlıklı 87 sayılı İLO Sözleşmesinin 3.maddesi 2. fıkrasında kamu makamları bu hakkı sınırlayacak veya bu hakkın yasaya uygun bir şekilde kullanılmasına engel olacak nitelikte her türlü müdahaleden kaçınmalıdır der. Ayrıca 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ‘Sendikal hakların kullanımının engellenmesi’ başlıklı 118. Maddesi ile de sendikal faaliyette bulunma hakkı yasal güvence altına alınmıştır.TCK 118/2 maddesi ‘Cebir veya tehdit kullanılarak yada hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile hükmolunur’ denilmiştir” dedi.

 

SENDİKAL EVRAKLAR İMHA EDİLDİ

Bu çerçevede 8 Mart 2021 tarihinde işkolunda yer alan ve örgütlü oldukları Toroslar Posta Dağıtım Merkez Müdürlüğü’nde yaşanan olaylar nedeniyle bu basın açıklamasını yaptıklarını dile getiren Adanur Eren açıklamasını şöyle sürdürdü; “08 Mart 2021 tarihinde yöneticilerimizce, örgütlenme çalışması için Toroslar Posta Dağıtım Merkez Müdürlüğü’ne gidildiğinde Haber-Sen Genel Merkezince İl Temsilciliğimiz adına gönderilmiş olan 800 sayfalık sendikamız çalışmalarını anlatan kitaplar, idari hizmet sözleşmesi el broşürleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bildirileri ve sendikamız resmi yazışma evraklarının iş yeri temsilcimizin masasından alınıp imha edildiği öğrenilmiştir.

 

“SİZ KİMSİNİZ, BEN SİZE HESAP VERMEM, SİZ BANA SORU SORAMAZSINIZ, HADDİNİZİ BİLİN”

Konu hakkında kendisinden bilgi almak için Toroslar Posta Dağıtım Merkez Müdürü A. E. Güney ile görüşme yapmak istendiğinde yöneticilerimize hitaben ‘Siz kimsiniz, ben size hesap vermem, siz bana soru soramazsınız, haddinizi bilin’ ifadelerini kullanmıştır.

Bu olumsuz tutum ve üslupla sendikamıza ait resmi evrakları ve broşürleri geri dönüşüm kutusuna attırdığını ifade etmiştir. Aynı kişi yaklaşık olarak bir ay önce, iş yeri temsilcilerimiz ve/ya yöneticilerimize danışmadan sendika işyeri panomuzun yerini kendi keyfi tutumu doğrultusunda değiştirmiştir. Bu konuda kendisini uyarmamıza rağmen sendikamıza yönelik olumsuz tavırlarının sürdüğü, 8 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen olaylarla da açığa çıkmaktadır.

Kuruluşundan bu yana emek ve demokrasi mücadelesi veren sendikamız KESK Haber-Sen’in sendika faaliyeti için kullanacağı materyaller ve resmi evraklar Toroslar Posta Dağıtım Merkez Müdürü A. E. Güney tarafından imha edilerek sendikal örgütlenme hakkımız engellenmiştir.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Bu konu tutanak altına alınarak Mersin PTT Başmüdürlüğü’ne dilekçe ile bildirilmiştir. KESK Haber-Sen Genel Merkezi bilgilendirilmiş ve sendikamız genel merkezi tarafından ilgili şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulacağının bilinmesini istiyoruz.

Anayasa yasalar ve uluslararası sözleşmelere karşın, ısrarla, en temel sendikal hak ve özgürlükler yok sayılarak sendikal faaliyeti engelleme ve görevi kötüye kullanma suçu işlenmiştir. Mersin PTT Başmüdürlüğüne soruyoruz;  yasalarla güvence altına alınmış olan bir hakkın kullanılmasına engel olarak sendikamıza ait resmi evrakları geri dönüşüm kutusuna attırdığını açıkça ifade eden kurum yöneticisi bu suçu işlerken kim yada kimlerden destek alıyor?

Sendikal ayrımcılık yaratan idarecilere karşı ve sendikal örgütlenme hakkımızı engellemeye yönelik bu anti demokratik eylem karşında ki tutumunuzun benzeri olayların oluşumunda belirleyici unsur olacağının bilinmesi gerekir.

Kendisini Anayasanın ve yasaların üstünde görerek suç işleyen ayrımcılık ve düşman hukuku diliyle konuşan,Toroslar Posta Dağıtım Müdürü A. E. Güney'e ve sendikal mücadelemizi hedef alan,kurum yöneticilerine karşı mücadelemizin devam edeceğini hatırlatıyoruz. Bilinmelidir ki Haber-Sen olarak, emeğimizin sömürüldüğü, mücadele alanlarımızın yok edilmeye çalışıldığı, sendikamıza, üye ve yöneticilerimize yönelik baskı ve karalamalar karşısında susmuyoruz ve biat etmiyoruz. Fili meşru ve hukuki mücadelemizi sonuna kadar kullanacağımızı bir kez daha paylaşıyoruz.

KESK-Haber-Sen Mersin İl Temsilciliği olarak konunun takipçisi olacağımızı bildiriyor, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da tüm baskı ve engellemeleri aşarak emek barış ve demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtiyoruz.

Baskılar bizi yıldıramaz! Zafer direnen emekçinin olacak! Yaşasın KESK! Yaşasın Haber-Sen!”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA