GÜLTAK’DAN SEÇER’E SİYASİ MALZEME ELEŞTİRİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLTAK’DAN SEÇER’E SİYASİ MALZEME ELEŞTİRİSİ!


 

MIP’in Atatürk Parkı’nda denizi doldurarak büyüme girişimine ilişkin bugün Büyükşehir Meclisi’nde ortak duruş gösterme görüşmeleri yapılacakken Başkan Gültak’tan, Başkan Seçer’e konuyu siyasi malzeme yapma eleştirisi geldi. Belediye başkanları ve meclis üyeleri başta olmak üzere uzmanlarla konuyu değerlendirmeden gündem yapılmasında ki amacın siyasi olduğunu savunan Gültak, kayıkçı kavgasına son verilerek aynı masa etrafında bir araya gelinmesi gerektiğini söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mercan TV’de yayınlanan Arka Plan Programının bu haftaki konuğu Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak oldu. Özellikle Mersin Limanı’nda işletici şirket MIP’in, Atatürk Parkı’nda denizi doldurarak büyüme girişimine ilişkin öneli açıklamalar yapan Başkan Gültak, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde bugün yapılacak ortak duruş sergileme görüşmelerinde izleyeceği tutumun ipuçlarını verdi.

 

“NE YAPILDIĞINI BİLMİYORUZ”

MIP’in projesi ile ilgili bir başkan yardımcısını görevlendirdiğini açıklayan Başkan Gültak, “Başkan yardımcısızdan ne yapılacağını, yetkilerinin olup olmadığını ve bizden ne istediklerini öğrenmesini istedim. Arkadaşlar bununla ilgili bir bilgilendirme hazırlıyorlar. Benim de duyduğum kadarıyla sözleşme de böyle bir yetkileri var. Yasal yetkileri olan insanlara ‘sen bunu yapma’ diyemezsin. Öncelikle ne yapacağını bilelim sonra Mersin’e, çevreye, Atatürk Parkına veya başka bir yere zarar veriyor mu bunu anlayalım. Buna uzmanlarla karar verelim. Yani belediye meclis üyeleri veya başkanları olarak biz değil uzmanlarla beraber bir karar verelim. Eğer bu liman büyümeye aç bir liman ise, Mersin ekonomisine ciddi katkıda bulunuyorsa bunu da unutmamamız gerekiyor. Yani her şeye karşı olmak doğru bir şey değil. Nerede yapacaklar, nasıl yapacaklar, hangi aşamada yapacaklar, bunların yükseklikleri nedir? Bunlarla ilgili ben tam net bilgi sahibi olduktan sonra görüşümü söyleyeceğim” dedi.

 

RAPORDAN SONRA TAVRINI ORTAYA KOYACAK

Çamlıbel ile ilgili planları olduğunu ve oranın gölgede kalmasını istemeyeceğini de dile getiren M. Mustafa Gültak, bunların hepsi netleştikten sonra bir tavır ortaya koyacağının altını çizdi.

Konuyla ilgili bakanlıkça Akdeniz ve Büyükşehir’e ÇED raporlarıyla ilgili görüş sorulduğunu da hatırlatan Başkan Gültak, “Akdeniz olarak bizim yetki alanımızda değil bu alan çünkü kıyı kenar çizgisi söz konusu. Ama Büyükşehir Meclisinde tüm meclis üyeleri olumsuz verdi. Şunu da unutmayalım Çevre Bakanlığı sadece görüş soruyor, nihaiyi kararı bakanlık istese verebilir. Tüm artılarını ve tüm eksilerini koyarak değerlendirmeniz gerekir” diye konuştu.

 

VAHAP SEÇER’E ‘SİYASET’ ELEŞTİRİSİ

Konun siyasete mal edilmek istendiğini de savunan Başkan Gültak, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i, konuyu öncesinde belediye başkanları ve meclis üyeleri ile görüşmemekle eleştirdi.

“Son mecliste şöyle bir hava hissetim bu işin biraz siyasete mal edilmesini hissetim birazda farklı kayıkçı dövüşçüleri olduğunu gördüm, ben bu işin içine girmem” diyen Gültak, “Bu tür yaklaşımlar öncesinde sivil toplum kuruluşları ve belediye başkanlarıyla bir masadan tartışılır. Artıları, eksileri yazılır, uzmanlar dinler ve sonrasında ortak bir karar açıklanır. Bu siyasi bir duruş olmaz, bu şehir adına duruş olur. Ama birileri bu toplantıları yapmadan bizim adımıza veya kent adına bir açıklama yaparsa bu benim görüşüm değildir.

Konunun şuanda kayıkçı kavgasına doğru gittiğini biliyorum ve siyasi bir duruşa dönüşmekte hükümete, bakanlığa karşı. Bu seferde bende o konuda tersine bir refleks gösteririm. Burada ki amaç şehrin ihtiyaçlarını karşılamak, doğallığını ve güzelliğini korumak çevreci bir durum değil tamamen Ankara’ya karşı yapılan siyasi bir tavır. Farkında olmayan bazı insanları da kullanarak sanki mesele çevre meselesi veya bilmem ne meselesine dönüştürülürse biz burada yer almayız. Ama dediğim gibi bir masada konuyla ilgili karar verecek uzmanlar, belediye başkanları var üniversiteler olur, MIP de dinlenir ve ortak bir karar verilir ise bende net bir duruş sergilerim. Bu konuda da birçok STK sayın bakanımızla da görüşmüştür. Elinize 3-5 pankart alıp sokaklara dökülüp ‘şunu istemiyoruz bunu itemiyoruz’ dediğinizde bu samimi olmuyor.

 

“KİMSE BENDEN GÖRÜŞ İSTEMEDİ”

Öte yandan bu konuyla şuana kadar Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere hiçbir sivil toplum örgütü bizden bir görüş istemedi. Büyükşehir Belediyesi kendiliğinden gündem yarattı ve tartışalım dedi. Ama bunun tartışmanın yönetimi mecliste medyanın önünde olmaz. MIP yetkilileri, üniversitelerden, uzmanlardan oluşan kişilerle yapılır. Sonra eğer şehrin yararınaysa bir açıklama yaparız hep beraber.

 

“MAHKEME KARARI BEKLENMELİ”

Projeyle ilgili gerekli bilgiler edindikten sonra izleyeceği yol haritasına ilişkin de açıklamalar yapan Gültak açıklamasını şöyle sürdürdü; “Raporu alıp inceledikten sonra tabi ki bakacağım ama unutmayalım ki burası benim direk yetki alanımda olan bir yer değil. Ayrıca bizim bu konuya Büyükşehir Belediye meclisinde cevabımız olumsuz oldu. Mesele bizim açımızdan kapanmış, yani biz Cumhur İttifakı olarak Büyükşehir’de ÇED raporuna olumsuz görüş verdik mi? Verdik. Bizden ne isteniliyor daha? Bence olmayan şeyler üzerinden polemik yaratılıyor. Şuan yargı süreci devam ediyor. Mahkemeler kara vermeden biz neyi tartışıyoruz? Zaten biz kararımızı vermişiz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA