İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 100. YILI MERSİN’DE TÖRENLE KUTLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 100. YILI MERSİN’DE TÖRENLE KUTLANDI


 

İstiklal Marşının kabulünün 100. yılı Mersin’de düzenlenen törenle kutlandı. ‘İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Vali Ali İhsan Su, “Milletimiz asla esarete boyun eğmez, hürriyetinden ve bağımsızlığından asla taviz vermez. Bu ruhla ve bu heyecanla milli marşımız kaleme alınmıştır” dedi.

İstiklal Marşının kabulünün 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü töreni Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

“MİLLETİMİZ HÜRRİYETİNDEN VE BAĞIMSIZLIĞINDAN ASLA TAVİZ VERMEZ”

Törende konuşan Vali Su, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşında Türk milletinin hasletlerini ve karakterini ortaya koyduğunu belirterek, “Milletimiz asla esarete boyun eğmez, hürriyetinden ve bağımsızlığından asla taviz vermez. Bu ruhla ve bu heyecanla milli marşımız kaleme alınmıştır. Milli marşımız, milletimizin hissiyatını ve heyecanını ortaya koyan bir marştır. O günün şartlarında en olumsuz durumlarda dahi “Korkma!” diye başlayan ve milletimize ilham kaynağı olan, milli mücadele ruhunu ateşleyen bu milli marşımız bugün de bize yine aynı heyecanı veriyor, aynı ruhla aynı tefekkürle vatanımız, milletimiz, ülkemiz için çalışmamızda ilham kaynağı oluyor” diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy’un, milli mücadele ruhunu ve Türk milletinin hissiyatını gönlünde hissederek İstiklal Marşını yazdığını vurgulayan Su, “Mehmet Akif Ersoy, her fani gibi vefat etmiştir. Vefat eden herkes ya toprağa gömülür ya gönüllere. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızı gönüllerimize çerçevelemiş, kendisi de bu milletin her bir ferdinin gönlüne gömülmüştür. O bizim yüreklerimizdedir, İstiklal Marşı gönlümüzdedir, kalbimizedir. O ruhu her dem yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“CENAB-I HAK BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”

Su, “Ecdadımıza layık olmak için, bizlere emanet ettikleri bu mukaddes vatanımızı çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize ve Mehmet Akif Ersoy'a Allah'tan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum. Cenab-ı Hak bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Koca’nın da günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptığı programda, “Mehmet Akif Ersoy” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Su ve protokol üyeleri tarafından verildi. Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sunulan gösterini ardından, Vali Su ve protokol üyeleri ‘Mehmet Akif Ersoy’ konulu resim sergisini gezdi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA