FIRTINA MERSİN’DE SERALARI VURDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FIRTINA MERSİN’DE SERALARI VURDU


 

Mersin’de etkili olan fırtına özellikle seraları vurdu! Gece boyu süren kuvvetli rüzgar seraların yıkılmasın ve ürünlerin zarar görmesine neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 11 Mart’ta yapılan açıklama ile Mersin’e fırtına uyarısı yapıldı. Yer yer şiddetini arttıracak olan fırtınanın Mersin genelini etkileyeceği, havanın bir anda soğumasıyla iç ve yüksek kesimlerde zirai don hadisesi görüleceği belirtildi.

Meteorolojinin uyarıları kentte özellikler çiftçiler tarafından derinden hissedildi. 11 Mart’ı, 12 Mart’a bağlayan gece boyu süren kuvvetli rüzgar seraların yıkılmasın ve ürünlerin zarar görmesine neden oldu.

Mersin'in Gülnar ilçesinde de saatte 47 kilometre hıza ulaşan rüzgar nedeniyle günlük hayat olumsuz etkilendi, elektrik kesintileri yaşandı. Seralarda hasar oluştu.

Erdemli ilçesinde de gece saatlerinde başlayan fırtına sabah saatlerine kadar etkisini sürdürdü.Yaş meyve ve sebze üremiyle öne çıkan ilçenin Kocahasanlı, Üçtepe, Çiriş, Aslanlı, Arpaçbahşiş, Batısandal, Gücüş, Tömük, Keşli ve Alata mahallelerinde seralar zarar gördü.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince örtü altı üretimin zarar gördüğü yerlerde hasar tespit çalışması başlatılırken, çiftçiler destek çağrısı yaptı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA