PAKETLEME İŞÇİSİ KADINLAR SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PAKETLEME İŞÇİSİ KADINLAR SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTİYOR


 

Haber Merkezi

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 2021 yılı boyunca devam edecek olan İş ve Aş Buluşmalarının dördüncüsünü; Ekonomi, Emek, Sağlık ve Sosyal Politikalar, Ekoloji Komisyonlarıyla birlikte Mersin’de 10-11-12 Mart tarihlerinde gerçekleştiriyor.

İş ve Aş Buluşmaları'nın dördüncüsünü gerçekleştirdiği Mersin'de kadın özgün programı kapsamında Akdeniz Belediyesi'ne bağlı Kazanlı Mahallesi'nde yaş sebze ve meyve paketleme depolarında çalışan kadınları ziyaret etti.

 

SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN KADINLAR İŞVERENİN KEYFİ KARARIYLA İŞSİZ KALIYOR

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, SYKP Eş Başkanı Canan Yüce ve HDP Mersin PM ve İl Kadın Meclisi Üyeleri'nden oluşan bir heyet, depolarda çalışan kadın işçileri dinledi. Depolarda çalışan işçiler: ‘‘sigortasız ve günlük 80-85 liralık yevmiye ile çalıştırıldıklarını, sigortasız çalışan oldukları için de işverenin keyfi kararı ile işten kolayca çıkarılabildiklerini söyledi.’’

 

‘‘BİZ BUNLARI HAK EDECEK BİR ŞEY YAPMADIK’’

8 Mart günü de çalıştırıldıklarını belirten kadınlar, işçi çıkarmalarda işverenlerin tercihini öncelikli olarak kadın işçilerden yana kullandıklarını belirtti. Sebze deposunda çalışan bir kadın işci ise "Köyümüzden çıkarıldık, köyümüzü yaktılar, eşimi öldürdüler. O zamandan sonra 20 yıldır burada bu koşullarda çalışıyorum şimdi. Biz bunları hak edecek bir şey yapmadık" dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA