NÜKLEER KARŞITLARINDAN AKKUYU’DA BALONLU EYLEM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NÜKLEER KARŞITLARINDAN AKKUYU’DA BALONLU EYLEM


 

İktidar, Rusya ile kol kola önceki gün Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde 3. ünitenin temeli atarken Nükleer Karşıtı Platform jandarmanın engellemelerine rağmen, “Akkuyu; Çernobil, Fukuşima olmasın” diyerek, balon uçurma eylemi yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, Japonya’da Fukuşima Nükleer Santrali’nde yaşanan felaketin 10’uncu yılında, Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde inşa edilen Akkuyu Nükleer Santrali’nde basın açıklaması yapmak için sabahın erken saatlerinde yola çıktı.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu ve ekibinin de katılımıyla çeşitli sivil toplum kuruluşu, dernek, emek ve demokrasi örgütünün de katılımıyla Akkuyu’ya doğru ilerlemeye çalışan platform üyeleri, ilk olarak Erdemli’de daha sonra da Akkuyu’da olmak üzere iki defa durdurularak güvenlik güçlerinin GBT kontrolüne maruz kaldı.

Jandarma tarafından Akkuyu inşaat sahasına yaklaştırılmayan platform üyeleri, basın açıklaması yapma talepleri kabul edilmeyerek, bölgeyi terk etmelerinin istenmesi üzerine uygulamaya tepki göstererek, “Biz düşman değiliz, nükleer karşıtıyız” tepkisi verdi.

 

“AKKUYU; ÇERNOBİL, FUKUŞİMA OLMASIN”

Sahile inerek daha önce kamp yapılan alanda bir basın açıklaması yapan platform üyelerinden NKP Dönem Sözcüsü Aycan Özkan, “Bütün itirazlara, bütün karşı duruşlara rağmen ısrarla bu ülkenin toprakları havası ve suyunun kirletilme çalışmaları yapılıyor. Dün Akkuyu'da nükleer santralin 3. Reaktörünün temeli atıldı, bu temel atma Fukuşima nükleer felaketinin yıldönümüne denk getirildi, biz yaşam savunucuları olarak Çernobil ve Fukuşima da yaşanan felaketlerin bir daha yaşanmaması için sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Ayrıca Fukuşima nükleer felaketinin 10’uncu yıl dönümü dolayısıyla platform üyeleri havaya 10 adet uçan balon bıraktı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA