YENİDEN KAPANABİLİRİZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİDEN KAPANABİLİRİZ!


 

15 Mart’ta güncellenmesi beklenen ’koronavirüs risk haritası’nda aralarında Mersin’in de olduğu pek çok ilin ’kırmızı’ya dönüp yeniden kapanabileceği ifade ediliyor.

GİZEM EKİCİ

 

Türkiye, 1 Mart'taki kabine toplantısıyla birlikte koronavirüs pandemisiyle mücadelede yeni bir döneme girdi.

Yerinde karar' dönemiyle birlikte koronavirüs haritasında iller, 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka oranlarına göre 4 renge ayrılmıştı. Bu haritada ‘çok yüksek riskli’ iller kırmızıyla gösterilmiş ve önlemler gevşetilmemişti. Mavi (düşük riskli), sarı (orta riskli) ve turuncu (yüksek riskli) illerde ise yeni kontrollü normalleşmeye geçilmişti.

Normalleşmeyle birlikte kafe, restoran ve lokantalar, spor salonları gibi yerler belli kurallar çerçevesinde açılmış, cumartesi sokağa çıkma yasağı ise kaldırılmıştı. Ancak geçen haftaki vaka haritasında kırmızı olmayan illerde de yoğun vaka artışı yaşanınca kısıtlamaların geri dönebileceği endişesi gündeme geldi.

 

KISITLAMALAR GERİ GELEBİLİR

15 Mart'ta yapılması planlanan kabine toplantısında koronavirüs risk haritası da güncellenecek ve pek çok ilin kırmızı renge, yani 'yüksek riskli iller' kategorine geçebileceği belirtildi. Tedirgin eden bu gelişmelerle birlikte uzmanlar, nisan ayında 3'üncü pik olabileceğini sık sık dile getiriyor. Hal böyleyken yeni ve yeniden kısıtlamaların gelebileceği de seçenekler arasında.

 

MERSİN KIRIMIZIYA DÖNEN İLLER ARASINDA

Sağlık Bakanı Koca, 27 Şubat-5 Mart haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı. İllere göre haftalık Kovid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 111,57, Ankara'da 54,83, İzmir'de 66,47 oldu.

Vaka artışları sonucu sınırda olan Mersin’de korkulan oldu! Önceki hafta 100 binde 91.57 oranıyla turuncu kategoride yer alan Mersin yeni vaka haritasında 100 binde 100,82 oranıyla yer alarak kırmızı kategoriye geçti ve yüksek riskli iller arasına girdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA