DİKKAT SORUNU MOXO İLE ÇÖZÜLÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DİKKAT SORUNU MOXO İLE ÇÖZÜLÜYOR


 

Haber Merkezi

 

Yaklaşan lise ve üniversite sınavları öncesinde Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Gülcihan Agaeva uyarılarda bulundu. Agaeva, birçok çocuğun ve yetişkinin dikkat eksikliği olduğunu söylerken MOXO Dikkat Testi ile sorunun ortadan kaldırılması için çözümler ürettiklerini açıkladı.

MOXO Dikkat Testi hakkında bilgi veren Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Gülcihan Agaeva, “MOXO Dikkat Testi 6 – 12 yaş aralığındaki çocuklarda 13 – 65 yaş arası genç ve yetişkinlerde kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Temel olarak dikkat, zamanlama, dürtüsellik ve hiperaktivite performans düzeylerinin ölçülmesini sağlamaktadır. MOXO Dikkat Testi sınavlarda ve ders çalışırken her çocuğun dikkati farklı şeylerden etkilenir. Sorularda basit hatalar yapmak, dikkat dağınıklığı, zamanı doğru kullanamamak, dersi dinlerken ve çalışırken konsantre olamamak, çabuk sıkılmak, unutkanlık, ödevleri yetiştirememek gibi durumları sıklıkla yaşayan çocuk ve gençlerin dikkatinin nelerden olumlu ya da olumsuz etkilendiğini anlamanızı ve akademik başarısını arttıracak kendisine en uygun programların oluşturulmasını sağlamaktadır. Derse çaba göstermesine rağmen derslerde başarılı olamayan, küçüklükten beri hep hareketli olan, günlük hayatta zamanla problemi yaşayan, ödevlerini hep son ana bırakan, planlı çalışamayan, işleri sıraya koyamayan, olaylara ve kişilere ani ve gerektiğinden daha fazla tepki veren, sakin olmasına rağmen dikkatini toparlamayan veya devam ettiremeyen çocuklar için tavsiye edilmektedir” dedi.

 

“BİREYE ÖZEL ÖNERİ VE ÇÖZÜMLER”

Dikkat testi ile bireyin çalışma ve günlük yaşamına ilişkin en uygun öneriyi bulduklarını söyleyen Agaeva konuşmasını şöyle tamamladı: “MOXO Dikkat Testi ile dikkat özellikleri doğru ölçümlenerek sorunun kaynağı bulunur. Çocuğun dikkati kaç dakikada azalıyor? Öğrencinin dikkatini bozan şeyler nedir?  Sesler mi, görsel uyaranlar mı? Sesli ortamlar pozitif mi negatif mi etkiliyor? Cevap verme, karar verme süresi mi uzun? Dikkati aslında iyi ama sınav kaygısı mı var? Hiperaktif mi? Dürtüsel mi? MOXO Dikkat Testi belirtilen özellikleri anlayarak, bireyin çalışma ve günlük yaşamına ilişkin en uygun öneri ve programların oluşturulmasına yönelik değerli bilgiler üretir. “ sözlerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA