SEÇER’DEN KOCAMAZ’A; “KİME İNANACAĞIZ?” TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇER’DEN KOCAMAZ’A; “KİME İNANACAĞIZ?” TEPKİSİ


 

Burhanettin Kocamaz’ın, sanayi sitesi yapılacak alan olarak gündeme gelen Toroslar’daki bölgeye dair “Lobi faaliyeti yürütüldü” açıklamasına Vahap Seçer’den, “Kime inanacağız” yanıtı geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Davultepe’de kurulacakken narenciye bahçelerini yok edeceği için engellenen ve Torslar’da yapılmak istenilen sanayi sitesi alanı ile ilgili rant iddialarına ilişkin tartışma büyüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, önceki gün yapılan meclis toplantısında rant iddialarını dile getiren önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olan Burhanettin Kocamaz’ı hedef aldı. Kocamaz’ın, sanayi sitesi yapılacak alan olarak gündeme gelen Toroslar’daki bölgeye dair “Lobi faaliyeti yürütüldü” açıklamasına Seçer’den, “Kime inanacağız” yanıtı geldi.

 

YER ARAYIŞI SÜRÜYOR

Seçer açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Küçük sanayi sitesi için arayışın süreceğini de açımlayan Seçer, “Maliye arazileri başta olmak üzere yeni alan arayışlarına girmemiz gerekiyor. Sıkıntı; kentin yerel yöneticinin bilgisi, görüşü olmadan bakanlıkların resen karar alma yetkisi. Kentin küçük sanayi sitesi, ticaret merkezleri yapılacak alanlara ihtiyacı var. Bir çok iş kolunun böyle talepleri var. Daha önce bir yer önermiştik ama önceki dönemin belediye başkanından ‘burası küçük sanayi alanı olarak ayrılacaktı, bunun çalışmaları da yapıldı’ açıklaması geldi.

 

“ONA MI İNANACAĞIZ, SİZE Mİ İNANACAĞIZ?”

Toroslar’da bahsi geçen alanın 2017’de revize edilen 1/100 bin ölçekli planda tamamı yerleşim alanı olarak planlanmış. Ama önceki dönem başkanı konuyla ilgili ‘bu bir lobi faaliyeti sonucudur, orada arazi kapatılmıştır ve böyle bir değişiklik yapılmıştır’ diyor.

Önemli olan bunların o dönemde söylenmesi, açıklığa kavuşması şimdi değil. Benim için bir kıymeti yok. O dönemde böyle bir durum var ise iddia ettiği gibi o zaman Cumhur İttifakı’nın belediye başkanıdır o kişi. Her şey siyasileştiriliyor. İşlerine gelinmediğinde ‘biz bilmiyoruz, haberimiz yok’ deniliyor. O dönem bugün karşı olduğun ittifakın mensubusun, şimdi ise karşısındasın ama biz ona mı inanacağız, size mi inanacağız.

Toroslar’da ki teklifimi yineliyorum. Bu memlekete iş, aş lazım. Rant için arsa kapatalar için konut alanı işaretlenmiş ise yanlış yapılmış. Bunu gerisin geri düzeltmek gerek” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA