RANT ODAKLARI KALEKÖY’E GÖZ DİKTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RANT ODAKLARI KALEKÖY’E GÖZ DİKTİ!


 

Davultepe’de narenciye bahçelerinin katliamı durdurulsa da bu kez rant odakları gözünü Kaleköy’e dikti! Yenişehir’in en bakir ve değerli bölgesi olan Kaleköy’de 262 dönümlük rant girişimi ortaya çıktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de rant odakları adeta dur durak bilmeden doğa talanına dönük çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mezitli’de Davultepe’de narenciye bahçelerinin katliamı durdurulsa da bu kez rant odakları gözünü Kaleköy’e dikti! Yenişehir’in en bakir ve değerli bölgesi olan Kaleköy’de 262 dönümlük rant girişimi ortaya çıktı..

Kaleköy sakinleri dün yapılan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’ne çıkarma yaparak, destek arayışında bulundu.

 

ALTINDAN TOKİ ÇIKTI!

Konuyla ilgili mecliste açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Şimdide Yenişehir ilçesinde Çiftlik Mahallesi 683 parselde TOKİ tarafından küçük sanayi sitesi yapılmasına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bir kararı var. Büyükşehir’in haberi var mı, görüş alınmış mı? Yok. 262 dönümlük bir alan. Maliye hazinesi olup TOKİ’ye tahsis edilmiş.

Kamu hizmet alanı olan ve 1/1000’likte de çöp toplama alanı olarak ayrılan bu alan alınmış,

1/1000’lik imar planlarında bakanlık değişiklik yaparak yarısını toptan ticaret alanı olarak ayırıp, yarısında küçük sanayi sitesi yapmak istiyor.

Şimdi ne oldu? Narenciye bahçeleri olduğu için bir itiraz söz konusu. Kucağımıza böyle bir sorun daha geldi. Arkadaşların buraya gelmesine gerek yok. Merkezi yönetimi temsil eden valilik veya çevre şehircilik il müdürlüğüne görüşlerini, itirazlarını bildirecekler” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA