KIRMIZIYA DÖNEN İLLERE NE OLACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KIRMIZIYA DÖNEN İLLERE NE OLACAK?


 

Türkiye 1 Mart itibariyle ’yeni normalleşme’ sürecine girdi ancak hafta sonu illere göre açıklanan yeni risk haritasında salgının yükseldiği ortaya çıktı. Başta Mersin olmak üzere 9 ildeki nüfusa göre vaka oranları da ’turuncu’dan ’kırmızı’ya döndü…

Haber Merkezi

 

Yeni normalleşme' ile birlikte istisnalar hariç bütün illerde korona virüsü salgını vaka sayılarındaki yükseliş aynı süreçte yaşanıyor. Aralarında Mersin’in de olduğu 9 ilde vakaların 'kırmızı' kategori seviyesine gelmesi buralarda hangi uygulamalara gidileceği sorusunu doğurdu. Renklere göre illerin korona salgınında durumuna ilişkin medyaya yansıyan haberlerde yer alan bilgiler şöyle: Önümüzdeki hafta açıklanacak yeni illerin de risk kategorisinde İstanbul dahil 9 ilin turuncu listeden kırmızı listeye girmesi bekleniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hafta sonu yaptığı açıklamada, "Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz" demişti.

Vaka sayısı son 24 saatte 11 bin 187 oldu. Bulaştırma oranı da hızla artmaya başladı. Özellikle 'Kırmızı' şehirlerden diğer illere yapılan seyahatlerin yayılmayı etkilediği tespit edildi. Bir haftada 'Kırmızı' illerin sayısı 17'den 26'ya yükseldi. Hafta sonu 14 günlük harita çıkınca 'Çok Yüksek Riskli' yani 'Kırmızı' şehirlerin gerçek sayısı ortaya çıkacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA