DEFNE YAPRAĞI KADINLARA EK GELİR OLUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEFNE YAPRAĞI KADINLARA EK GELİR OLUYOR


 

Haber Merkezi

 

Mersin Yenişehir Belediyesi, kadınların üretime katılmasını hedefleyen yeni bir proje başlattı. Proje ile kadınlar kendi belirledikleri miktarda defne yaprağını evlerinde ayıklayacak, anlaşmalı firmaya teslim edecek ve emeğinin karşılığını alacak.

Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Kent Konseyi ve Akdeniz Ekolojik Ürünler Firması işbirliğinde hayata geçirilen Defne Yaprağı Ayıklama Projesinin tanıtımı Yenişehir Belediyesi Pazar Ötesi Üretici Kadın Pazarı’nda yapıldı. Tanıtım toplantısında kadınlara ve mahalle muhtarlarına proje hakkında bilgi veren firma yetkilileri,  defneyaprağının nasıl ayıklanacağını da uygulamalı olarak gösterdi.

Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek Çakır,  projeyi Yenişehir Belediyesi ile ortak düzenlendiklerini ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde projeyi kadınlara tanıttıklarını söyledi. Hayata geçirecekleri projeyle kadınların ev ekonomisine katkı sunmayı hedeflediklerini dile getiren Çakır, evinden çıkamayan, çalışama imkânı olamayan kadınların mahallerindeki muhtarlıklar aracılığı ile kendilerine ulaşabileceklerini aktardı. Çakır, “Kadının özellikle ev ekonomisine katkısı, katma değer oluşturmasına dayalı defneyaprağı ayrıştırma projesi. Defneyaprakları toplatılıyor, kurutuluyor fabrikasında ve kadınlarımıza paketler içerisinde onların talep ettikleri kiloda evlerine teslim ediliyor. Burada sağlıklı yapraklar ve sağlıksız yapraklar olarak ayrıştırılıyor evlerde.  Ayrıştırılan sağlıklı yapraklar kaç kilo gelmişse kilogram bedeli ödeme yapılıyor” dedi.

Tanıtımın ardından projeden faydalanmak isteyen kadınlar kayıt yaptırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA